©  ISOPIX

Geen NBA, wel Spanje: Vrenz Bleijenbergh verlaat Telenet Giants Antwerp

Geen Vrenz Bleijenbergh meer volgende seizoen bij Telenet Giants Antwerp. De Belofte van het Jaar trekt naar de sterke Spaanse ACB en gaat aan de slag bij Real Betis. “Ik verlaat uiteraard met pijn in het hart de Giants”, zegt het 20-jarig en 2m08 groot talent.

Patrick Ceulemans

Nog geen NBA voor Vrenz Bleijenbergh, maar wel de Spaanse ACB. Dat is na de NBA zeg maar de tweede sterkste competitie ter wereld en is voor het jong Antwerps talent een ideaal platform om zich verder te ontwikkelen.

“Dat is mijn challenge. In een sterke Europese competitie mijn niveau verder naar omhoog te krikken. Ik verlaat uiteraard met pijn in het hart Telenet Giants Antwerp. Ik sloot mij op vierjarige leeftijd bij deze club aan, doorliep alle jeugdreeksen en stootte door naar de eerste ploeg. We wonnen de afgelopen jaren tweemaal de Beker van België en kende enkele mooie Europese campagnes. Als jonge kerel proefde ik in 2019 mee van dat knap seizoen in de Champions League met als toetje dat brons in een vol Sportpaleis. Once a Giant always a Giant en ik zal de club van mijn hart uiteraard blijven volgen en als het kan zeker een bezoekje brengen,” aldus nog Vrenz Bleijenbergh.

Zoals we eerder al schreven, trekt de jonge Antwerpenaar naar Real Betis in Sevilla, waar hij een verbintenis tot 2024 ondertekende.

Vierde Belgian Lion in Spanje

De Belofte van het Jaar, een referendum van Het Nieuwsblad, wordt na Sam Van Rossom (Valencia), en zijn ex-ploegmaats bij de Giants Hans Vanwijn (Zaragoza) en Ismael Bako (Manresa) de vierde Belgian Lion in de Spaanse ACB.

LEES OOK: Geen NBA voor Vrenz Bleijenbergh: Belgisch toptalent wordt niet gekozen in draft

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer basketbal

MEER OVER Telenet Giants Antwerp