©  © VRT 2011 Ysabel Jongeneelen

Leuvense rechtbank vordert 10 maanden cel voor stelende drugsverslaafde

Voor de Leuvense correctionele rechtbank heeft de openbaar aanklager tien maanden cel en 400 euro boete gevorderd voor een drugsverslaafde twintiger die winkeldiefstallen pleegde om zijn drugs te kunnen betalen. De Tiense man was al bekend voor andere feiten. Omdat hij bij eerdere pogingen voor het oplossen van zijn drugsproblematiek niet zijn best deed, vond het openbaar ministerie een effectieve straf aangewezen.

Wouter van BiezenBron: Belga

Christophe F. uit Tienen werd op 4 juni betrapt door de winkeldetective van de Leuvense Colruyt. Die had gemerkt dat de beklaagde drie sd-kaarten en een sporthorloge in zijn broek had gestoken. Daarna ging F. verder in de winkel en betaalde hij enkele goedkopere dingen aan de kassa, maar niet de elektronica. F. werd staande gehouden tot de politie arriveerde.

Fiets

Het was de eerste van een reeks diefstallen die de beklaagde pleegde om zijn drugsverslaving aan heroïne en speed te kunnen onderhouden. Zo ontvreemdde hij spullen uit de Hubo en Dreamland. Eerder was hij ook al tegengehouden op een fiets die nieuw 2.300 euro kostte, die hij zou gekocht hebben voor 250 euro. De fiets werd in september 2020 al gestolen.

Straf onder voorwaarden

Zijn advocaat hoopte ondanks de mislukte pogingen tot verbetering toch op een straf onder voorwaarden. Hij vertelde dat F., die nu voor andere feiten in de gevangenis zit, meteen na zijn invrijheidsstelling opgenomen zou worden door de Broeders Alexianen in Tienen. Volgens de advocaat zou zijn cliënt toch gemotiveerd zijn om iets te doen aan zijn verslaving.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER