©  ISOPIX

Lotto Soudal zonder Ewan naar de Vuelta, wel met 21-jarige Maxim Van Gils uit Wuustwezel

Lotto Soudal heeft het achttal bekendgemaakt dat naar de Vuelta gaat. Daarin is geen plaats voor spurtbom Caleb Ewan, maar wel voor vier debutanten in de Ronde van Spanje. Eén van hen is de 21-jarige neoprof Maxim Van Gils uit Wuustwezel. De Belgische wielerformatie mikt in de eerste plaats op ritwinst in de laatste grote ronde van het seizoen.

Hannes Van Gael

Steff Cras (25), Frederik Frison (29), Matthew Holmes (27), Andreas Kron (23), Sylvain Moniquet (23), Harm Vanhoucke (24), Maxim Van Gils (21) en Florian Vermeersch (22): dat zijn de acht renners die Lotto Soudal aan ritwinst moeten helpen in de Vuelta, die deze zaterdag van start gaat. Voor Van Gils is het zijn eerste grote ronde en dat meteen in zijn debuutjaar in het profpeloton.

“Maxim Van Gils imponeerde met knappe resultaten in zijn eerste maanden als profrenner en zal dan ook met de nodige vrijheid aan de start van zijn eerste Grote Ronde komen. Op lastige aankomsten is hij met zijn goede punch bovendien ook complementair met Andreas Kron”, aldus sportdirecteur van Lotto Soudal Nikolas Maes op de eigen webstek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Door de afwezigheid van Caleb Ewan en Jasper De Buyst hebben we de selectie voor de Ronde van Spanje wat moeten aanpassen, waardoor de ploeg nu meer gericht is op het klimwerk”, zegt Maes.

“Jongens als Andreas Kron en Harm Vanhoucke hebben al meermaals bewezen dat ze kunnen presteren. Zij worden ondersteund door Steff Cras, Matthew Holmes, Sylvain Moniquet en Maxim Van Gils. Met Frederik Frison en Florian Vermeersch hebben we nog twee sterke renners aan boord. Opgeteld heeft onze selectie nog geen tonnen ervaring in het Grote Ronde-werk, maar het zijn stuk voor stuk renners met heel wat potentieel. Ik ben ervan overtuigd dat ieder van hen zich zal bewijzen in de Vuelta. Met deze jonge selectie mogen we zeker niet verwachten dat ieder van hen zich iedere dag in de kijker zal rijden, maar onze ambitie om een ritzege te pakken is in mijn ogen dan ook meer dan gerechtvaardigd met dit team. We mikken vooral op de overgangsetappes en lastige finishes bergop. Op papier zijn er alvast enkele mooie kansen om ons te tonen.”

Lees HIER het interview met Van Gils na zijn profdebuut in de Ronde van Catalonië eind maart.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.