Ramiro Vaca 

Ramiro Vaca ©  EFE

Seriki, Jebbison, Shankland, Vaca, Kagelmacher: hoe staat het met de transfersdossiers van Beerschot?

Beerschot schakelde de voorbije dagen een versnelling hoger in enkele lopende transferdossiers. Vorige week kwam de jonge flankaanvaller Issa Soumaré al toe, deze week worden er nog enkele nieuwe gezichten verwacht. Een overzicht.

Koen Frans

Issa Soumaré (20 jaar, Senegalees, linksbuiten)

Soumaré kwam vorige week voor een bescheiden bedrag over van de Franse derdeklasser Orléans en traint intussen al mee op het Kiel. De Senegalees is snel en technisch vaardig en zou voor extra gevaar op de flanken moeten zorgen. Beerschot probeert hem speelgerechtigd te krijgen voor de thuiswedstrijd tegen Standard van zondag.

LEES OOK: Peter Maes over aanwinst Soumaré: “Hij kan ons extra creativiteit en snelheid geven”

Femi Seriki (19 jaar, Engelsman, rechterwingback)

Seriki maakte vorig jaar zijn debuut in de Premier League, maar was eigenlijk slechts derde keuze rechtsachteraan bij zusterclub Sheffield United. Hij traint al bijna een week mee op het Kiel. Er ligt een huurcontract voor één seizoen klaar, de handtekeningen zijn slechts een formaliteit. Ook Seriki zou zondag al speelgerechtigd kunnen zijn.

Femi Sekiri 

Femi Sekiri ©  ISOPIX

Daniel Jebbison (18 jaar, Engelsman, spits)

Een groot talent van zusterclub Sheffield United. Ook Jebbison maakte vorig jaar zijn debuut in de Premier League. Hij scoorde zelfs de winnende treffer in de 0-1 winst op het veld van Everton. Probleem is dat verschillende andere Engelse clubs ook aan zijn mouw trekken. Jebbison was blijkbaar enorm gecharmeerd door de interesse van Burton, omdat ene Jimmy Floyd Hasselbaink daar de manager is. Voorlopig onduidelijk waar hij naar toe trekt, Beerschot zou wel nog steeds de eerste keuze zijn.

Lawrence Shankland (26 jaar, Schot, spits)

Done deal. De sterke spits verlaat Dundee United voor een bedrag dat kan oplopen tot 1 miljoen pond (1,18 miljoen euro). Shankland is viervoudig Schots international en verlaat voor het eerst zijn thuisland. Hij kwam gisteren met zijn vrouw en dochter aan in België en tekent vandaag in principe zijn contract.

Ramiro Vaca (22 jaar, Boliviaan, aanvallende middenvelder)

Het meest complexe en moeilijke dossier van allemaal. De onderhandelingen slepen al weken aan, maar een akkoord tussen beide clubs lijkt nu toch nabij. Er ligt op het Kiel een contract klaar voor drie seizoenen. Vaca is al sinds zijn 17de Boliviaans international en kan de allereerste Boliviaan ooit worden in de Jupiler Pro League.

Gary Kagelmacher (33, Uruguayaan, centrale verdediger)

Beerschot heeft onlangs ook officieel gepolst bij ex-speler Gary Kagelmacher. De ervaren Uruguayaan speelde ruim tien jaar geleden al eens op het Kiel en was toen een absolute smaakmaker. Kagelmacher verliet vorig jaar KV Kortrijk om terug in zijn thuisland te gaan voetballen bij Peñarol. Hij verlengde daar onlangs zijn contract tot 2023. Een terugkeer naar Beerschot lijkt er dus niet te zullen komen.

LEES OOK: Schotse en Boliviaanse international moeten voor offensieve schwung zorgen bij Beerschot

 

 ©  AFP

MEER OVER K. Beerschot V.A.