© BELGAIMAGE

Chelsea zet er vaart achter: Blues willen Lukaku morgen al op spelerslijst van Europese Supercup

It’s happening. Romelu Lukaku (28) legde in een privékliniek in Milaan al een deel van zijn medische tests af en reist nu naar Londen voor zijn megatransfer van 115 miljoen euro naar Chelsea. The Blues proberen hun topaanwinst nog op de spelerslijst te zetten voor de Europese Supercup van morgen tegen Villarreal.

Jürgen Geril

De ruit was getint, de auto bleef rijden. Toch werd Romelu Lukaku gisterochtend aan het Milanese privéziekenhuis Clinica Colombus gespot. Hij was er samen met zijn makelaar Federico Pastorello en in de wagen hield de Rode Duivel een shirtje van Chelsea vast. De spits had net een groot deel van zijn medische keuring voor The Blues achter de rug.

De Londense topclub had gepusht om de deal zondagavond nog in orde te brengen, want ze willen Lukaku graag op de spelerslijst zetten voor de Europese Supercup tegen Villarreal. Die moet vandaag bij de UEFA binnen zijn. Het gaat nog om details. Big Rom reist nu met een privéjet naar Londen, waar de coronaregels gelukkig zijn versoepeld. Wie gevaccineerd is, moet geen tien dagen meer in quarantaine. Een Covid-test drie dagen voor afreis en eentje twee dagen na aankomst volstaan. Als Lukaku zijn prikken kreeg, is de Supercup in Belfast haalbaar. Tot ongenoegen van de Interfans. De tifosi zijn woest na het verlies van hun kampioenenmaker en protesteerden aan het oefencomplex met spandoeken tegen eigenaar Steven Zhang. Hun boodschap is duidelijk: “Zhang, als je Inter wil redden, kras je beter op.” Helaas is het te laat. Spitsbroer Lautaro Martinez mag weliswaar niet naar Tottenham, maar Lukaku neemt afscheid.

Het is een megatransfer, maar met 115 miljoen euro wordt Lukaku niet de duurste Belg aller tijden. Dat blijft Eden Hazard, voor wie Real met bonussen al 120 miljoen euro betaalde. Jack Grealish, die recent Aston Villa voor Man City ruilde, blijft de duurste transfer in de Premier League met 117 miljoen euro. Al komt dat ook omdat Lukaku voor zijn 23ste al eens op Stamford Bridge speelde en Chelsea zo enkele miljoenen opleidingsvergoeding van de transfersom kan afhouden. Ook jeugdclub Anderlecht krijgt een bedrag tussen 2 en 4 miljoen in deze constructie.

Haaland naar Bayern?

Hoe dan ook blijft het impressionant, want Romelu Lukaku gaat ook zo’n 12 miljoen per jaar verdienen. Een memorabele transfer à la Lionel Messi naar PSG. En wie weet komt er nog eentje aan. Hasan Salihamidzic, de sportief directeur van Bayern München, gaf aan dat Bayern bekijkt of Erling Haaland (21) van Dortmund haalbaar kan zijn. De Noorse superspits stond eerst op de wenslijst van Chelsea. Pas toen hij neen zei, werd Lukaku het Londense doelwit.