© BELGA

Ligue 1 lonkt: twee Franse clubs melden zich voor KV Mechelen-verdediger Peyre

Van certitude in de basis naar vaste klant in de tribune. Het nieuwe seizoen brengt niet wat Thibaut Peyre (28) ervan verwacht had. De Franse Ligue 1 biedt mogelijk een uitweg voor de centrale verdediger, die in onderhandeling is met Clermont Foot, de verrassende koploper in de Franse competitie. Ook Montpellier heeft zich intussen gemeld

ydb, thst, dvd

De voorbije twee seizoenen was hij niet weg te denken uit het hart van de centrale verdediging van KV Mechelen, dit seizoen is er zelfs geen plaats meer op de bank voor Thibaut Peyre. De aimabele ­Fransman miste de seizoenstart door een blessure die hij opliep ­tijdens de voorbereiding, maar traint ondertussen wel al bijna drie weken mee met de groep. Toch moest hij zowel op Seraing als thuis tegen Eupen plaatsnemen in de tribune. Vrancken koos in de eerste drie competitiewedstrijden telkens voor Vanlerberghe en nieuwkomer Souza als verdedigingsduo, met Bateau als enige ­defensieve doublure op de bank.

Het spreekt voor zich dat Peyre niet bepaald tevreden is met zijn nieuwe statuut van tribunespeler. Het contrast met de voorgaande jaren is gewoonweg te groot. Sinds hij in januari 2019 overkwam van Union speelde Peyre in totaal 73 wedstrijden voor Malinwa, waarvan maar liefst 71 als titularis. Geen enkele speler bij KV stond de voorbije twee seizoenen meer ­minuten op het veld (5.732 minuten) dan de Franse verdediger, zelfs niet aanvoerder Rob Schoofs (5.689 minuten).

Op weg naar Clermont?

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Peyre en zijn entourage aan het uitkijken zijn naar andere opties. De Franse promovendus Clermont Foot 63 toont alvast concrete interesse om Peyre - die nog tot 2024 onder contract ligt bij KV - voor één seizoen te huren. Na één speeldag staat Clermont verrassend op kop van de Ligue 1 na een 0-2-stuntzege op het veld van ­Bordeaux. Speler en club zijn in ­gesprek maar tussen de twee clubs werd er nog geen officieel contact opgenomen. Gezien Peyre zijn ­situatie staan ze bij KV niet weigerachtig tegenover een (tijdelijke) transfer. Sportief directeur Tom Caluwé sluit een vertrek alvast niet uit. “Het is voor geen enkele speler leuk om in de tribune plaats te ­nemen. Dat is voor Thibaut niet ­anders. Ik sluit zeker niet uit dat hij nog andere oorden zal opzoeken. Veel hangt af van de speelminuten die hij deze maand nog zal opdoen.” Wordt dus vervolgd.

UPDATE 11/08

Ook Montpellier meldt zich

Naast Clermont Foot 63 heeft er zich een tweede Franse eersteklasser gemeld voor Thibaut Peyre. Ook Montpellier, vorig seizoen geëindigd als achtste in de Ligue 1, toont interesse om de Franse verdediger in te lijven. Ook een aantal Belgische clubs polsten al, zonder meer.

MEER OVER KV Mechelen