©  Facebook Mitchell Podmore

Baanwielrenster Olivia Podmore op amper 24-jarige leeftijd plotseling overleden

Olivia Podmore is op amper 24-jarige leeftijd overleden. Dat maakte de familie van de Nieuw-Zeelandse baanwielrenster maandag bekend op sociale media.

Yanko Beeckman, Michaël Van Damme

Podmore kwam voor Nieuw-Zeeland uit op meerdere WK’s én op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Voor de Olympische Spelen in Tokio had ze zich ook gekwalificeerd, maar werd ze niet geselecteerd. Dat nieuws viel haar zwaar.

Eerder op maandag schreef Podmore op Instagram nog een bericht over de druk die sporters op het allerhoogste niveau ervaren. “Het gevoel als je verliest, als niet wordt geselecteerd, als je je niet kwalificeert, als je gewond geraakt, als je niet aan de verwachtingen kan voldoen… Dat is anders dan andere gevoelens”, stond er onder meer te lezen. Dat bericht werd later op maandag (door haar familie) offline gehaald.

Broer Mitchell maakte op Facebook haar overlijden bekend. “Rust zacht, mijn lieve zuster en dochter van Phil Podmore. Je zult voor altijd in onze harten zijn. Ik hou meer van jou dan wat dan ook.”

De politie doet onderzoek naar het overlijden van Podmore, terwijl de Nieuw-Zeelandse wielerbond laat weten diep geschokt te zijn door het plotselinge overlijden van de renster. “Ze was alom geliefd en gerespecteerd in de Nieuw-Zeelandse fietswereld. We steunen haar familie, vrienden en degenen die dicht bij haar stonden. We vragen de media om de privacy van de nabestaanden van Olivia te respecteren”, zo staat te lezen in The New Zealand Herald.