Egan Bernal en Tom Pidock, samen in de Vuelta dit jaar 

Egan Bernal en Tom Pidock, samen in de Vuelta dit jaar ©  BELGA

INEOS Grenadiers met Giro-winnaar Bernal en twee olympisch kampioenen naar Vuelta

INEOS Grenadiers heeft zijn indrukwekkende selectie voor de Vuelta (start zaterdag 14 augustus) bekendgemaakt. Naast Giro-winnaar Egan Bernal zullen ook Richard Carapaz (olympisch kampioen op de weg, derde in de Tour) en Tom Pidcock (olympisch kampioen mountainbike en winnaar Brabantse Pijl) aan de start staan. Voor de 22-jarige Brit wordt het zijn allereerste grote ronde.

Maarten Delvaux

Egan Bernal lijkt de uitgesproken kopman bij het Britse team. “Na zijn zege in de Giro mikt Bernal opnieuw op het podium van een grote ronde. Nadat hij in zijn thuisland Colombia getraind heeft op hoogte, is Bernal klaar om de Vuelta te kleuren als één van de favorieten.”

Het is afwachten hoeveel energie Richard Carapaz nog in de tank heeft na een loodzware Tour de France, gevolgd door een olympische titel amper twee weken geleden. “De nieuwe olympische kampioen zal met zijn aanvallende stijl de race zo hard mogelijk proberen te maken voor zijn rivalen.”

Ook Adam Yates in een schaduwkopman. De 29-jarige Brit reed dit jaar nog geen grote ronde en werd twee weken geleden nog negende in de olympische wegrit. Hij kan zijn jonge landgenoot Tom Pidcock de kneepjes van het vak leren in een grote ronde.

Verder kan de Britse armada rekenen op de diensten van meesterknechten Pavel Sivakov, Salvatore Puccio, Dylan van Baarle en Jhonatan Narváez .