©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Union ontsnapte aan rood volgens Referee Department, MRI-scan voor Pietermaat

Beerschot speelde afgelopen zaterdag niet zijn sterkste partij en ging voor eigen publiek met 0-3 onderuit tegen promovendus Union. Het wedstrijdverloop had er echter anders kunnen uitzien als Teddy Teuma na 43 minuten van het veld werd gestuurd. De middenvelder uit Malta deelde een kopstoot uit aan Jan Van den Bergh en werd bestraft met geel, terwijl het Professional Refereeing Department voor een overtreding van die aard een rode kaart verwacht.

havg, kofr

“Het Professional Refereeing Department keurt dit fysiek en onsportief gedrag af en verwacht een rode kaart voor de Union speler, maar ook een gele kaart voor Beerschot speler Van Den Bergh omdat hij de aanleiding is van deze situatie”, zo communiceerde de Belgische voetbalbond maandag in de wekelijkse duiding over enkele prangende fases van het voorbije voetbalweekend.

Als scheidsrechter Boterberg effectief rood had getrokken, had de wedstrijd er anders kunnen uitzien. Union, dat op dat moment een 0-1-voorsprong beet had, had dan nog meer dan 45 minuten met z’n tienen moeten spelen. Nu diepten de Brusselaars na rust de kloof uit tot 0-3 en daar bleef het ook bij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Referee Department gaf overigens ook nog aan dat de VAR de beslissing van Boterberg niet kon veranderen en dus juist handelde. “Een VAR interventie wordt niet verwacht omdat een gele kaart geen “clear and obvious error” is omdat de reactie een lage impact en intensiteit heeft.” De fout ligt dus bij de scheids op het veld en niet bij de videoref.

Pietermaat naar het ziekenhuis

Voorts is er nog slecht nieuws voor Tom Pietermaat. De controlerende middenvelder blesseerde zich zwaar op training. Hij kwam slecht neer en bezeerde zich aan de enkel. Het gaat niet om de enkel waarvoor hij meer dan anderhalf jaar in de lappenmand lag en het einde van zijn carrière moest vrezen. Pietermaat ging al naar het ziekenhuis en voorlopig lijkt het erop dat het niet om een breuk gaat. Dinsdag laat hij een MRI-scan nemen. Het is dus nog bang afwachten naar de ernst van de blessure.

MEER OVER K. Beerschot V.A.