Edith Van Grieken met zus Bea op foto, haar moeder en oprichtster Marie-Thérèse Versmissen, verkoopster Leonie en overneemster Ellen Dankers zijn verheugd dat het verhaal van de bekende lingeriezaak wordt voortgezet. 

Edith Van Grieken met zus Bea op foto, haar moeder en oprichtster Marie-Thérèse Versmissen, verkoopster Leonie en overneemster Ellen Dankers zijn verheugd dat het verhaal van de bekende lingeriezaak wordt voortgezet. © RR

Bekende lingeriezaak Marie-Therese maakt doorstart

Poederlee, Vorselaar -

Lingeriezaak Marie-Therese in hartje Poederlee (Lille) besloot een jaar geleden om na een halve eeuw de zaak te sluiten. Maar op 20 augustus staat ze in nieuwe handen maar onder dezelfde naam op uit de doden.

Hans Otten

Zaakvoerster Edith Van Grieken, die in 1989 mee in de zaak van haar moeder Marie-Thérèse Van Grieken-Versmissen stapte, besloot in de zomer van 2020 met pensioen te gaan. De zaak was in 1970 begonnen in de garage naast de woning in Dorp, groeide al snel uit qua oppervlakte en bekendheid, om te eindigen als een van de grootste lingeriezaken van ons land. “Het begon lichamelijk en mentaal zwaar door te wegen”, vertelde Edith vorig jaar in haar afscheidsgesprek. Dat haar zus Bea, die al sinds 1996 mee aan het roer stond, in oktober 2019 overleed aan een slepende ziekte, speelde mee in die beslissing.

Er was toen al sprake van een mogelijke overnemer. Met enige vertraging is die nu gevonden in Ellen Dankers uit Vorselaar. Die deed na haar studies al heel wat ervaring in de sector op door tien jaar lang in een lingeriezaak te werken. Ze schoolde zich ook om tot lingeriestyliste, maar was de voorbije jaren toch aan de slag in het ziekenhuis van Herentals.

Ellen Dankers uit Vorselaar maakt haar droom van een eigen lingeriezaak waar. 

Ellen Dankers uit Vorselaar maakt haar droom van een eigen lingeriezaak waar. 

Beha-uitdaging

“Ik bleef wel dromen van een eigen lingeriezaak. Toen ik de kans kreeg om een bekend instituut als Marie-Therese over te nemen, heb ik geen seconde getwijfeld. De zaak is immers tot ver buiten de regio bekend door het uitgebreide assortiment in lingerie en badmode, de vakkennis en de klantvriendelijke service. Vooral het ruime matenaanbod van wel 150 verschillende behamaten is een grote troef. Een goed passende beha vinden, blijft voor veel vrouwen een uitdaging en daar wil ik ze graag bij helpen.”

De overneemster moet bij de doorstart op 20 augustus niet in haar eentje zien te redden. Edith Van Grieken blijft haar nog een tijdje met raad en daad bijstaan, terwijl ook vaste verkoopster Leonie in de winkel aan de slag blijft. Zo kunnen de klanten erop vertrouwen dat ze bij de winkel de vertrouwde kwaliteit, aanbod en dienstverlening krijgen.

“Wat niet wil zeggen dat ik geen eigen accenten ga leggen of af en toe nieuwe merken wil introduceren”, zegt Ellen Dankers. “Zelf ben ik altijd een grote fan van Marie Jo geweest, maar tijdens het bestellen van mijn eerste collectie was ik zeker ook aangenaam verrast door enkele andere merken. Zo wist Empreinte me direct te charmeren met haar mooie modelletjes en perfecte pasvormen. En toevallig of niet, een van de reeksen uit de najaarscollectie van Empreinte draagt blijkbaar mijn eigen naam.”

De heropening is gepland voor 20 augustus.

De heropening is gepland voor 20 augustus. © RR

www.marie-therese.be

MEER OVER Handelaars en horeca Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio