Drie schietincidenten in één nacht: “We begrijpen echt niet waarom dit opnieuw bij ons gebeurt”

Deurne, Kiel, Borsbeek -

Op drie verschillende plaatsen rond Antwerpen is er in de nacht van vrijdag op zaterdag geschoten. Een woning in Deurne en een nachtwinkel op het Kiel werden onder vuur genomen. In Borsbeek heeft de politie een schot gelost richting een verdacht voertuig. Een maand geleden werd op de oprit van de woning in Deurne een lichtgranaat gevonden.

nelo

De reeks schietincidenten startte rond één uur, toen de politie een oproep vanuit de Bisschoppenhoflaan in Deurne kreeg. Een woning werd daar onder vuur genomen. “Een van de bewoners heeft de politie gebeld”, zegt Lieselotte Claessens, woordvoerster van het Antwerps parket. “Er waren op dat moment een tiental personen aanwezig in de woning. Niemand raakte gewond.” Het labo trof één kogelinslag aan in een garagepoort.

“We begrijpen echt niet waarom dit opnieuw bij ons gebeurt”, vertelt een bewoonster. Een maand geleden vond een passant een lichtgranaat op de oprit van de woning. “Mijn zoon is voortvluchtig. De politie is hier al vaker over de vloer geweest om hem te zoeken, maar wij weten niet waar hij is. Ik heb de politie ook gevraagd om hier meer te controleren. We zijn dit echt beu.”

Bang na het schietincident? “Absoluut niet. Wij zijn hardwerkende mensen en hebben helemaal geen connectie met criminelen, dus we gaan gewoon ons ding blijven doen.”

Beschoten woning in Bisschoppenhoflaan in Deurne.  

Beschoten woning in Bisschoppenhoflaan in Deurne.  © rr

Nachtwinkel op het Kiel

Om twee uur kreeg de politie opnieuw een melding van een schietpartij. Dit keer was de nachtwinkel Kwik-E-Markt aan de Boomsesteenweg op het Kiel het doelwit. “Ik werd letterlijk uit mijn bed geschoten”, vertelt een buurtbewoner. “Ik liep naar het raam om te kijken wat er gebeurd was en hoorde nog net iemand roepen: kom terug als ge durft.”

Drie kogelinslagen waren zichtbaar in de rolluiken, het raam en de gevel.

Kogelinslagen zichtbaar bij nachtwinkel aan de Boomsesteenweg in Wilrijk. 

Kogelinslagen zichtbaar bij nachtwinkel aan de Boomsesteenweg in Wilrijk. © rr

Wegversperring in Borsbeek

Naar aanleiding van de schietpartij in Deurne had de politie een wegversperring opgesteld, waaronder een in de Cantincrodelaan in Borsbeek. “Een verdacht voertuig wilde met hoge snelheid op de versperring inrijden. De politie heeft een schot gelost richting het voertuig”, vertelt Claessens. De kogel kwam terecht in de deur achter de passagier.

De auto wist alsnog te ontkomen en vluchtte in de richting van Nederland. De politie in Nederland werd gewaarschuwd en nam de achtervolging over. De auto werd uiteindelijk verlaten teruggevonden op de Cesar Domelastraat in Rotterdam. Het ging om een witte Volkswagen Golf met Nederlandse nummerplaat. Van de inzittenden ontbrak elk spoor.

Poging tot moord

“Voor de twee schietincidenten in Deurne en op het Kiel is een onderzoeksrechter aangesteld voor poging tot moord en inbreuken op de wapenwetgeving”, aldus Claessens. “Die poging tot moord komt omdat er, op het moment van schietpartij op de woning in Deurne, in het huis een tiental personen aanwezig was.”

De onderzoeksrechter onderzoekt of de drie schietincidenten aan elkaar verbonden zijn. “Een link met het drugsmilieu wordt zoals altijd onderzocht”, zegt Claessens nog.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio