©  BELGA

Geen Belgisch of Antwerps record voor Frey

Michael Frey scoorde eerder al voor Young Boys, Rijsel, FC Luzern, FC Zürich, Fenerbahce, Nürnberg en Waasland-Beveren, maar vijf goals in één match? Neen, dat nog nooit. Dat is redelijk ongezien. Al is het helaas voor hem geen Belgisch record.

dvd

Deze eeuw scoorde Wesley Sonck bijvoorbeeld al eens zes goals in een competitiematch, met Genk tegen KV Mechelen (9-0). Marc Wilmots deed het Sonck in de jaren negentig voor - ook op Sclessin, maar dan voor Standard, tegen AA Gent (8-4). Zes stuks lukte ook Zvonko Zarga (FC Luik), Erwin Vandenbergh (Lierse), Rik Coppens (Beerschot), Albert De Cleyn (FC Mechelen) en Vahram Kevorkian (Beerschot).

De vijf goals van Frey is overigens ook geen Antwerps record, want Florent Lambrechts scoorde in het seizoen 1935-1936 zowaar zeven keer voor Antwerp tegen Berchem Sport (11-0). Jean Smets (Tilleur FC), Emiel Van den Berghe (FC Brugge), Maurice Vertongen (Union) en opnieuw De Cleyn kwamen ook aan zeven. Het absolute record is nog wat straffer en staat op naam van Richard Van Accolyen (RC Gent, seizoen 1928-1929) en Bernard Voorhoof (Lierse, seizoen 1939-1940), die acht keer raak troffen in één wedstrijd.