Rode Kruis Retie-Dessel zet de nieuwe ziekenwagen meteen in.

Rode Kruis Retie-Dessel zet de nieuwe ziekenwagen meteen in.© AF

Nieuwe ziekenwagen voor Rode Kruis Retie-Dessel

Retie, Dessel -

Rode Kruis Vlaanderen – Afdeling Retie-Dessel nam dit weekend een nieuwe ziekenwagen officieel in gebruik. De vorige ambulance werd in juni uit roulatie genomen, omdat er na elf werkingsjaren 250.000 km op de teller stond.

Annelies Frederickx

De nieuwe ziekenwagen bevat alle moderne snufjes, waardoor de lokale afdeling Retie-Dessel de komende tien tot twintig jaar weer met een gerust hart ten dienste kan staan van de bevolking. “Er wordt van een nieuw voertuig verwacht dat het twintig jaar dienst doet, maar onze vorige ziekenwagen hebben we in juni na elf jaar aan de kant moeten zetten”, legt voorzitter Bart Boons uit. “Het voorbije jaar lag de werking van het Rode Kruis grotendeels stil, maar onze ziekenwagen werd wel ingezet voor Covid-ritten. Daardoor liep de kilometerstand snel op en stonden we voor grote kosten aan de wagen. Er moest een beslissing genomen worden en daarom hebben we in juni meteen de knoop doorgehakt om afscheid te nemen van onze oude ambulance.”

“Natuurlijk zijn we verheugd, dat we nu al over onze nieuwe ziekenwagen beschikken. Dankzij de stickerverkoop, vergoedingen, subsidies en giften beschikten we over de nodige financiële middelen om over te gaan tot een aankoop. Uiteraard waren er nog voorwaarden aan verbonden, want we moesten toestemming krijgen van de hoofdafdeling in Mechelen en over voldoende geschoolde ambulanciers beschikken. We voldeden aan al die voorwaarden, waardoor we onze nieuwe ziekenwagen al meteen kunnen inzetten tijdens een BMX-wedstrijd op het Joël Smetscircuit in Dessel. Onze ziekenwagen is trouwens niet de enige nieuwigheid. De afdeling Retie-Dessel beschikt voortaan ook over nieuwe tenten, die voorzien zijn van verlichting en verwarming.”

www.facebook.com/RKRetieDessel

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio