©  ISOPIX

Hakim Abdallah schenkt Lierse nipte zege in generale repetitie

Lierse behaalde in zijn generale repetitie met het oog op de competitiestart komende vrijdag in Deinze een nipte, maar ruim verdiende 1-0 zege op het eigen Lisp tegen Dender. De Pallieters hadden negentig minuten overwicht, maar verzaakten de score hoger te laten oplopen. Nieuwkomer Hakim Abdallah tekende uiteindelijk voor de enige treffer uit de partij.

Kurt Guldentops

Nog geen Bernd Brughmans tussen de palen bij Lierse in de laatste opdracht voor de competitie. De goalie herstelt verder van zijn operatie aan de vinger. Ook Joeri Poelmans (knie) zit nog in revalidatie. Jordy Gillekens en Jens Naessens namen dan weer uit voorzorg een snipperdag.

Eén week voor de competitiestart betekende de komst van Dender naar het Lisp tegelijk de generale repetitie voor de Pallieters, die negentig minuten lang wel het overwicht hadden, maar voor rust tegen een goed georganiseerde opponent niet al te veel kansen wisten te versieren. Nog binnen het kwartier zag Limbombe een schot afgeblokt worden en een poging van op afstand van Maes zoefde dan weer naast. Lierse bleef ook in wat volgde de wet dicteren, maar leefde van halve kansjes. Tot net voor rust de openingsgoal dan toch in de maak leek, maar de bezoekende doelman Gies ranselde een kopbal van Schuermans na hoekschop van Maes fraai uit zijn doelvlak. En zo trokken de Lierenaars zonder doelpunt richting kleedkamer.

Nog binnen het uur werd Lierse wel beloond voor zijn overwicht. Nadat Limbombe eerst nog op doelman Gies mikte, opende Abdallah wat later de score op aangeven van Laes. Een voorsprong die de Pallieters nadien snel verder uit hadden kunnen diepen, maar Yagan kwam een fractie te laat om een voorzet van Stallone Limbombe binnen te lopen en een vrijschop van Maes spatte uit elkaar op de lat. Scoren deed uiteindelijk niemand meer,

Voor Lierse zit de voorbereiding er nu helemaal op. De Pallieters openen vrijdag de competitie in 1B met een uitmatch bij Deinze.

LIERSE K.: De Smet, De Schrijver, Van Acker, Schuermans, Laes, Bitsindou, Swinnen, Maes, Stallone Limbombe (81’ Liongola), Yagan (81’ De Schryver), Abdallah.

DENDER: Gies, Smet, De Backer, Ragolle, Jourquin (73’ Vanhulle), De Bodt (61’ Ngongo), Houdret, Valcke (61’ Van Oudenhove), M’Barki (76’ El Boughlamy), Tarfi, Casagolda (81’ Mfumu).

DOELPUNT: 57’ Abdallah 1-0

SCHEIDSRECHTER: Van Uffelen.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws