Jan Coenegrachts (rechts) van Immo Noord en Karel Vancker van ERA Housing.  

Jan Coenegrachts (rechts) van Immo Noord en Karel Vancker van ERA Housing.  © rr

ERA Immo Noord fuseert met ERA Housing

Hoogstraten, Deurne -

De vastgoedmakelaars ERA Immo Noord uit Hoogstraten en ERA Housing uit Deurne (Antwerpen) smelten samen. Onder de nieuwe naam ERA One wordt het een van de vijf grootste makelaarskantoren in de provincie Antwerpen met 1.500 transacties per jaar.

Ronny van den Ackerveken

De fusie van de twee voormalige franchisenemers van ’s lands grootste makelaarsgroep ERA is goed voor zeven kantoren en een dertigtal werknemers. Karel Vanacker, voormalig zaakvoerder van ERA Housing, krijgt de leiding over het nieuwe netwerk. De gesprekken over een fusie kwamen tijdens de coronacrisis in een stroomversnelling. “Wij volgden ERA Housing al een tijdje”, zegt bestuurder Jan Coenegrachts van ERA Immo Noord. “ Zo’n vijf jaar geleden zat het kantoor in Deurne namelijk in een heel moeilijke periode. Toen Karel aan het roer kwam, ging het stap voor stap terug de goede richting uit en nu is het een van de snelst groeiende kantoren van het ERA-netwerk. Het vertrouwen in Karel en zijn team is enorm groot.”

Zes van de zeven kantoren zijn voormalige Immo Noord-kantoren, want Housing telde maar één kantoor. Jan Coenegrachts blijft op papier wel aandeelhouder en bestuurder, maar focust zich voortaan samen met zijn broer Nik op de projectontwikkelingsactiviteiten bij partnerbedrijf ICN.

Symboliek

Karel Vanacker heeft de ambitie om tegen 2023 een omzet van vijf miljoen euro te halen, wat een verdubbeling is. We streven ernaar om de grootste van het ERA-netwerk in België te worden en zo op termijn tot de top drie vastgoedmakelaars van de provincie Antwerpen te behoren. Daarnaast willen we uitbreiden in onze beheersactiviteiten.”

“De naam ERA ONE werd niet lukraak gekozen, hij staat bol van de symboliek. Enerzijds verwijst hij naar het idee dat we het nummer 1 aanspreekpunt willen zijn voor alles wat met vastgoed te maken heeft. Anderzijds duidt de naam op de eenwording van de twee bedrijven. Het feit dat de ‘o’ en de ‘n’ beide ook al in de namen van Housing en Immo Noord zaten, maakt het plaatje helemaal af”, besluit Karel Vanacker.

era.be/nl/era-one/deurne
era.be/nl/era-one/hoogstraten

MEER OVER Wonen in de Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio