©  BELGA

Pieter Devos gaf tijdens zijn run het volle pond. 

Pieter Devos gaf tijdens zijn run het volle pond. ©  AP

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail: Pieter Devos gaf tijdens zijn run het volle pond. 

Brons! Belgische jumpingploeg bezorgt ons land een zesde medaille!

Vijf jaar hebben ze ervoor gewerkt, maar de beloning is binnen. De Belgische jumpingploeg heeft een bronzen medaille te pakken. Na een dramatisch slot wipten de Belgen nog in extremis over leider Frankrijk dat naast het podium viel.

Guillaume Maebe

De Belgen openden degelijk. Pieter Devos liet in zijn run vier strafpunten optekenen en zette ons land meteen op een vierde plaats. Jérome Guery nam de tweede run voor zijn rekening en bleef foutloos. Door foutjes bij de Verenigde Staten en Zweden schoof België op naar een gedeelde tweede plaats. Grégory Wathelet moest het in zijn finale run afmaken, maar hij leek te falen. Met acht strafpunten - goed voor een totaal van twaalf stuks - leek de vierde plek het Belgische lot te zullen worden.

Frans drama

De Verenigde Staten en Zweden bleven buiten schot en ook Frankrijk leek dat te gaan worden. Alleen, een dubbele weigering van het Franse slotpaard zorgde ervoor dat de Fransen alsnog van het podium donderden. België schoof op een plekje op. Naar drie. Dat zo begeerde derde plekje. Fantastisch. Ons land telt na drie gouden, een zilveren en een bronzen medaille nu een zesde stukje eremetaal.

Herbeleef de spannende finale van de teamjumping via onze Team Belgium Live.

Uitslag