Lierse K. strikt Jonathan Hendrickx: “Juiste moment om in dit project te stappen”

Done deal! Enkele uren voor de generale repetitie tegen Dender bereikte Lierse een overeenkomst met Jonathan Hendrickx. De 27-jarige rechterflankspeler ondertekent een contract voor twee seizoenen op het Lisp. Meteen is de dertiende zomeraanwinst van de Pallieters een feit.

kugu

Met Jonathan Hendrickx haalt Lierse niet alleen een brok energie en ervaring naar het Lisp, meer nog vult de loopgrage rechterflankspeler het allerlaatste puzzelstukje op in het type-elftal van coach Tom Van Imschoot. Hendrickx was tot vorige week nog aan de slag bij het IJslandse KA Akureyri, dat de vraag van de verdediger om naar België terug te keren inwilligde.

“ik kende er een leuke tijd, maar had er nood aan om opnieuw dichter bij mijn familie te vertoeven”, verklaart Jonathan Hendrickx. “Als dan Lierse plots komt aankloppen, hoef je niet lang na te denken. Het stadion, de entourage: hier wil iedereen komen voetballen.”

En toch. Ook in het verleden kietelden de Pallieters al een keer om Hendrickx in te lijven, maar volgde geen akkoord. “Nu was de timing perfect. Ik had zin om terug naar België te keren en Lierse is helemaal klaar om terug een vaste waarde te worden in het profvoetbal. Ik polste bij Scott Bitsindou, die ik nog kende van mijn periode in Lommel. En deed ook navraag bij Alexander Maes met wie ik in de jeugd van Standard nog speelde. Telkens kreeg ik hetzelfde antwoord. Er schuilt heel wat kwaliteit in de kern. Alles is aanwezig om er iets moois van te maken. Dat gaf me nog meer honger om de stap naar Lierse te zetten. Ik wil mijn steentje bijdragen om van dit project een succes te maken.”

 

 ©  Dick Demey

De laatste passage van Jonathan Hendrickx in 1B was alvast opvallend. Zo kroonde hij zich bij Lommel als rechterflankspeler tot topschutter van de club. “Ik speelde alles en pikte inderdaad heel regelmatig een goaltje mee. Een seizoen later kwam de City Group en bleek er plots voor mij geen plaats meer te zijn. De filosofie van het nieuwe bestuur veranderde compleet. Ze wilden jonge spelers inpassen. Zo ben ik dan opnieuw naar IJsland getrokken. Om vandaag terug thuis te komen.”

Na de kennismaking zaterdag traint Jonathan Hendrickx maandag een eerste keer met de groep. En hoopt hij stiekem vrijdag al mee in de reiskoffer te zitten richting Deinze. “Ik ben conditioneel fit, want de competitie in IJsland was volop aan de gang. Het wordt nu vooral zaak om me heel snel in het team in te kunnen passen. Dat is de eerste opdracht. Mijn ambitie? Ach, ik wil niet te veel naar de eigen statistieken kijken. Uiteraard hoop ik regelmatig een goal of assist mee te pakken, maar we moeten vooral als ploeg een mooie campagne draaien. En dan is het belangrijk er vrijdag in Deinze te staan. Snel in de flow geraken, met regelmaat punten happen. Daar draait het om en zo houden we de druk ook weg. Maar vooral, laat het nu maar snel beginnen. Ik ben er klaar voor.”

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws