©  DBG

Verdachte steekpartij Zemst blijft onder elektronisch toezicht

De 38-jarige man uit Mortsel die zaterdagavond in Zemst een 25-jarige man heeft neergestoken, blijft nog minstens een maand onder elektronisch toezicht. Dat heeft de Brusselse raadkamer donderdag beslist. Het parket Halle-Vilvoorde gaat echter in beroep tegen die beslissing. “Wij vinden een gewone voorlopige hechtenis in dit dossier meer aangewezen”, zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre.

Bron: BELGA

De feiten vonden zaterdag omstreeks 19.00 uur plaats in de Torenstraat, in de Zemstse deelgemeente Weerde. Daar werd het 25-jarige slachtoffer bij zijn thuiskomst opgewacht door een 38-jarige man uit Mortsel. Die man had al een tijd een discussie met de 25-jarige man uit Weerde die hem nog niet betaald zou hebben voor uitgevoerde schrijnwerken in zijn woning. Er ontstond opnieuw een discussie en op een bepaald moment nam de dertiger een mes en stak hij het slachtoffer, dat nog in zijn voertuig zat, verschillende keren.

Het lemmet van het mes brak af en de verdachte ging naar zijn voertuig om een nieuw mes te halen, maar de vriendin van het slachtoffer begon te roepen zodat de buurtbewoners buitenkwamen. De verdachte stapte met een nieuw mes in de hand naar het slachtoffer en het voertuig, maar vertrok toen hij alle mensen opmerkte.

Het slachtoffer werd met twee wonden aan de benen en één in de hartstreek afgevoerd naar het ziekenhuis, maar was niet in levensgevaar. De verdachte kon later op de avond thuis gearresteerd worden en werd door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld voor moordpoging, en onder aanhoudingsbevel geplaatst onder de modaliteit van het elektronisch toezicht.

Donderdag besliste de raadkamer dat elektronisch toezicht te verlengen, maar het parket is tegen die beslissing in beroep gegaan.

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio