Gejuich in de kantine van hockeyclub Blackbirds in Massenhoven. 

Gejuich in de kantine van hockeyclub Blackbirds in Massenhoven. ©  KMA

Hockeyclub Blackbirds zal extra veld goed kunnen gebruiken na gouden medaille

Massenhoven -

De tweede zomerstage van hockeyclub Blackbirds in Massenhoven werd donderdagmiddag onderbroken om de finale te kunnen volgen in de kantine. Zo’n 35 kinderen en hun trainers schreeuwden er zich de ziel uit het lijf.

Kristin Matthyssen

Nadien werd het feestje op het plein verder gezet met toeters en confetti. Voor de kinderen was er een zakje overwinningschips, voor de volwassenen een glaasje bubbels.

De derde zomerstage van HC Blackbirds later deze maand is met zo’n tachtig inschrijvingen al volzet. Voorzitter Cathérine Backaert richtte in 2015 HC Blackbirds op. De hockeyclub telt intussen al 400 leden en verwacht dat het olympisch goud de al zo sterk groeiende sportclub nóg een extra boost zal geven. “Met het extra voetbalveld dat we er nu bij hebben gekregen, gaan we die nieuwe jeugdtoestroom wel kunnen opvangen”, denkt Backaert. “Het is de bedoeling om daar ook een kunstgrasveld aan te leggen. Qua volwassenen zitten we bijna aan onze limiet. Op 29 augustus is er tussen 11 en 12u een initiatie. In september zijn er nog twee hockey-initiaties. Ik verwacht dat er na al die verdiende aandacht voor de Red Lions weer veel telefoontjes gaan komen. Dat is trouwens al bezig.”

Dé held voor de kinderen van HC Blackbirds is Red Lion Thomas Briels, die al enkele keren een clinic kwam geven op de club. Met hockey kan je al heel jong starten. Het valt op dat er zelfs al kleuters op stage zijn. “Klopt, onze eendjes zijn vier en onze kiwi’s vijf jaar.”

Iedereen was tricolore uitgedost. 

Iedereen was tricolore uitgedost. ©  KMA

Het feest werd op het veld verder gezet. 

Het feest werd op het veld verder gezet. ©  KMA

Voor de kinderen een zakje chips en voor de volwassenen een glas bubbels. 

Voor de kinderen een zakje chips en voor de volwassenen een glas bubbels. ©  KMA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio