In de automaat kan je pakjes ophalen en verzenden. 

In de automaat kan je pakjes ophalen en verzenden. © Guy Delforge

Bpost zet Pakjesautomaat op parking van politiekantoor

Bornem -

Bpost plaatste een Pakjesautomaat op de Puursesteenweg 389 in Bornem. Aan die automaat kan je de klok rond, zeven dagen op zeven pakjes ophalen en versturen.

Guy Delforge

De nieuwe automaat van bpost telt 26 lockers. Dat de Pakjesautomaat op de Puursesteenweg 389 geplaatst werd, is niet toevallig: het is aan het gebouw van de politiezone Klein-Brabant.

Wie tijdens het online shoppen kiest voor levering in een Pakjesautomaat, krijgt een e-mail en een melding in de My bpost app dat het pakje is gearriveerd. Je hebt dan vijf dagen de tijd om je pakje af te halen. Als je met je app naar de Pakjesautomaat gaat, kun je het kluisje openen met de My bpost app.

Wie een pakje wil versturen, koopt een verzend-etiket, print het af en kleeft het op het pakje. Als je via de My bpost app je pakje registreert, kun je het droppen in de Pakjesautomaat.

Volgens bpost is de Pakjesautomaat een duurzame leveringsmethode: “Leveringen bestemd voor een pakjesautomaat worden door de logistieke partner gebundeld en in één stop afgeleverd. Zo beperken deze automaten de groeiende stroom van leveringen en dragen ze bij om de uitstoot CO2 te verminderen.” (gdb)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio