Een traditionele Maanrock kan nog niet, maar de capaciteit voor het volledige festival loopt toch al op tienduizend bezoekers.

Een traditionele Maanrock kan nog niet, maar de capaciteit voor het volledige festival loopt toch al op tienduizend bezoekers. © Patrick Hattori

Maanrock organiseert vaccinatiemoment voor wie nog geen prik kreeg

Mechelen -

Wie graag naar Maanrock wil en nog niet gevaccineerd is, kan voordien een prik laten zetten op een moment dat op woensdag 11 augustus speciaal wordt ingelast. Op die manier wil Mechelen zo veel mogelijk inwoners de kans geven om de alternatieve editie van het gratis stadsfestival mee te maken, want daarvoor heb je wel een Covid Safe Ticket nodig.

Sven Van Haezendonck

Maanrock in het park vindt eind deze maand plaats, van donderdag 26 tot zondag 29 augustus. Mechelen Feest wil zo veel mogelijk een normale editie benaderen, maar zonder toegangscontrole kan het nog niet. Alleen wie over een Covid Safe Ticket beschikt, wordt op de festivalpleinen toegelaten.

“Door het gebruik van het ticket geldt er geen social distancing en mondmaskerplicht op de festivalpleinen. Dat betekent opnieuw kunnen dansen en feesten”, zegt Kristof Calvo (Vld-Groen-m+), voorzitter van Mechelen Feest. Festivalbezoekers kunnen zich de dag zelf gewoon aanmelden met hun ticket. “Vandaar ook een extra vaccinatiemoment. Bijvoorbeeld voor jongeren is dat belangrijk”, stelt Calvo.

Het Covid Safe Ticket kan je eenvoudig opvragen via de CovidSafe.be-app: je bezit een certificaat waarmee je bewijst dat je minstens twee weken volledig gevaccineerd bent, een negatieve PCR-test die 48 uur geldig is, een sneltest die 24 uur geldig is of je kan bewijzen dat je hersteld bent van Covid-19 (maximaal zes maanden oud).

Enkel voor inwoners

Wie 18 jaar of ouder is, kan zich op woensdag 11 augustus tussen 16 en 18u dus laten vaccineren met Johnson&Johnson. Let wel: enkel mensen die in Mechelen zelf of in Sint-Katelijne-Waver wonen en nog geen prik hebben gekregen, komen in aanmerking. Je moet je vooraf ook aanmelden op de reservelijst.

“Wie zich tijdig laat vaccineren, heeft alvast zo’n ticket beet. De extra ‘Maanrockprik’ die we organiseren is dan ook een opportuniteit en een win-win voor iedereen. Zie het als een extra motivatie. We hebben vandaag al een zeer hoge vaccinatiegraad van 89% bij 18-plussers, maar het kan altijd nog beter”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+)

Op dit moment legt de organisatie de laatste hand aan het programma. Donderdag 26 augustus gaat Maanrock van start in de Kruidtuin. Tijdens het weekend daarop zijn er ook optredens op de Wollemarkt, het Cultuurplein en in de tuin van het Oh!. De jongste Maneblussers kunnen zich op zondag uitleven in de Sinte-Mettetuin.

“De capaciteit op donderdag bedraagt ongeveer 6.000 bezoekers, de andere dagen kan de teller tot 10.000. Mensen krijgen tijdens het festival op de website van Maanrock en de kanalen van de Stad Mechelen live informatie of er nog beschikbare plaatsen zijn. Want vol is vol, zoals dat ook op een ‘normale’ Maanrock soms gebeurt.”

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio