©  Patrick De Roo

Supporters van Standard willen harde kern Antwerp bedanken voor inzamelactie met spandoek

De rood-witte supporters van Standard en Antwerp zullen zondag even verbroederen. De harde kern van Standaard kondigde aan Collectief 86, de supportersvereniging van Antwerp, te willen bedanken voor de inzamelactie die op poten werd gezet voor de slachtoffers van de overstromingen in Luik. De Rouches zullen een spandoek ontrollen met de tekst: “Rouge et blanc verenigd! Merci!”

tsfn

Bijna drie weken geleden werd het zuidoosten van het land geteisterd door een hevige regenval met verwoestende overstromingen als gevolg. In Deurne-Noord zetten ze meteen een solidariteitsactie op poten: supportersvereniging Collectief 86 riep Antwerp-fans en sympathisanten op om massaal kleren, voeding en andere spullen in te zamelen die ze daarna in een enorme karavaan van vrachtwagens naar Luik brachten.

Die geste apprecieerden ze in Luik maar al te goed. Supportersclubs Vieille Garde en Hell-Side 81 willen Collectief 86 hartelijk bedanken met een spandoek voor de aftrap van de competitiewedstrijd tussen beide clubs nu zondag.

“De solidariteit was ongezien”, zeggen de supporters van Standard. “Broederlijk naast mekaar werden de vrachtwagens uitgeladen door supporters van Standard en Antwerp. Vanuit onze opslagplaatsen werd het materiaal gesorteerd en rechtsreeks naar de slachtoffers gebracht. Wij willen Collectief 86 hiervoor hartelijk bedanken.” Naast de tekst “Rouge et blanc verenigd, merci!” zal ook het logo van Collectief 86 op het spandoek prijken.

Meer voetbalnieuws

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC