Na duetten met haar papa en Steve Tielens brengt Kayleigh al haar vierde single uit. 

Na duetten met haar papa en Steve Tielens brengt Kayleigh al haar vierde single uit. © RR

9-jarige Kayleigh brengt iedereen aan het dansen

Lille -

Kayleigh Floren uit Wechelderzande (Lille) brengt al haar vierde single uit. Na een ontroerend duet met charmezanger Steve Tielens nam ze nu Dans maar mee op, een Nederlandstalige bewerking van de hit Iko Iko.

Wouter Adriaensen

Vorig jaar stond Kayleigh nog met Steve Tielens in de hitlijsten met Sterrenkind. Dat nummer stak ouders die een kind verloren een hart onder de riem. In Kayleighs nieuwe single gaat het er vrolijker aan toe. “Laat je heupen draaien, doe een stap opzij, ga één keer links, ga één keer rechts, dan voel jij je vrij”, zingt ze op de muziek van Iko Iko. Dankzij TikTok scoort Justin Wellington momenteel een wereldhit met dat bijna zeventig jaar oude nummer. “Ik hoor het heel graag en sta er vaak op te dansen, daarom heb ik het ook opgenomen”, vertelt Kayleigh. De videoclip voor het liedje werd met twee dansgroepen opgenomen in Genk en Boutersem.

“Het is een toepasselijke tekst voor deze belabberde zomer”, vindt papa Jan Floren, die zelf optreedt onder de naam Jake. “Kayleigh zingt al van toen ze nog in de pampers zat en is sindsdien eigenlijk niet meer gestopt. Ze heeft de muzikale microbe dus met de paplepel meegekregen. Maar ik zal Kayleigh nooit pushen om in de muziek verder te gaan. Zolang ze het leuk vindt, kan ze op mijn steun en enthousiasme rekenen. Tegelijk letten we er op dat ze ook geregeld gewoon buiten gaat spelen.”

De eerste singles van Kayleigh werden al vlot gedraaid door lokale radio’s. “Ondertussen staan er ook leuke optredens op de agenda, onder meer in Aarschot en Mechelen. Dat gebeurt telkens met goedkeuring van het ministerie, om inbreuken op de kinderarbeid te vermijden.” Ondertussen weet Kayleigh al wat ze later wil worden. “Zangeres! En als dat niet lukt, dan dokter.”

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio