De Bloemfabriek is niet enkel het zomerterras, maar vanaf maandag opent er met De Kas ook een co-workplek. 

De Bloemfabriek is niet enkel het zomerterras, maar vanaf maandag opent er met De Kas ook een co-workplek. © Hans Otten

Co-workruimte neemt intrek in De Bloemfabriek

Geel -

Met De Kas heeft het Geelse jeugdhuis De Vonk op maandag 9 augustus een co-workruimte geopend in de oude bloemmolens in Ten Aard. In De Kas kunnen jonge ondernemers gebruikmaken van kantoorruimte en netwerken.

Jeugdhuis De Vonk heeft met Broeikas al sinds 2017 een werking die het ondernemerschap bij jongeren ondersteunt en aanmoedigt, in welk domein ze ook aan de slag willen gaan. Eind 2020 opende dat initiatief in de gebouwen van De Bogaard een co-workplek De Kas, waar de jongeren een plaats vinden om hun ding te doen. “Je kan er aan je eigen project werken en je leert er anderen kennen. We hopen op die manier dat jongeren elkaar gaan versterken of zelfs meer gaan samenwerken”, klonk het bij de opening.

Maar door corona ging De Kas na vijf maanden noodgedwongen weer dicht. Nu verhuist het initiatief naar De Bloemfabriek, de creatieve broedplaats in de oude bloemmolens van Ten Aard. “Iedereen kan er een plekje reserveren aan de flex desks, al ligt de nadruk wel op jongeren”, klinkt het bij De Vonk. “Wie jonger is dan 30 jaar kan er werken aan een voordeliger tarief, studenten zelfs gratis. Ook hier kan je andere jonge ondernemers ontmoeten en netwerken. En wie even verpozing wil, kan altijd afzakken naar het horecadeel van De Bloemfabriek.” (ho)

www.indebroeikas.be
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio