Meghan Markle viert veertigste verjaardag met speciaal filmpje en actie. © Het Nieuwsblad

Meghan Markle viert veertigste verjaardag met speciaal filmpje en actie

De Amerikaanse Meghan Markle is op woensdag 4 augustus veertig jaar geworden en lanceert voor die gelegenheid een nieuw initiatief. Dat licht ze toe in een filmpje waarin ze een geënsceneerd videogesprek heeft met actrice en goede vriendin Melissa McCarthy.

Hanne Vandenweghe

In het filmpje zien we Meghan Markle zitten - van top tot teen in een beige outfit - in haar kantoor, klaar om Melissa McCarthey op te bellen via haar laptop en haar feestplannen te vertellen. De twee praten over haar mijlpaalverjaardag en McCarthey, die tijdens het telefoontje een jurk aantrekt die past bij een Brits theekransje, polst naar de activiteiten. “Gaan we eindelijk bijpassende tattoos laten zetten?”, vraagt ze zich af, maar dat is het niet. “Misschien moeten we dat sparen tot ik vijftig word”, grapt Markle. “Ga je dan een Suits-reünie doen? Is het een party op een jacht?”, vist McCarthy verder, maar ook die gokjes zijn verkeerd.

“Dit is het idee”, zo begint Markle haar uitleg die haar vriendin moet verlossen van haar curiositeit. “Omdat ik veertig wordt, wil ik aan veertig vriendinnen vragen om veertig minuten van hun tijd te doneren en een vrouw te begeleiden die een nieuwe job zoekt. Meer dan twee miljoen vrouwen in de Verenigde Staten verloren hun job door de covidcrisis. Als iedereen veertig minuten actief meehelpt, denk ik dat we een veel groter effect kunnen creëren. Doe je mee?”

McCarthy zegt volmondig ‘ja’, waarop Markle haar eigen theekopje heft bij wijze van bedanking. Helemaal op het einde van het filmpje is er ruimte voor enkele bloopers én Harry. De Britse prins verschijnt aan het raam van de kantoorruimte en doet iets wat op jongleren lijkt.

De ‘40 x 40’-actie komt niet helemaal uit de lucht gevallen. Meghan Markle zet zich al enkele jaren in voor empowerment van vrouwen. In 2019 ontwierp ze nog een capsulecollectie met zakelijke mode in samenwerking met liefdadigheidsorganisatie Smart Works, speciaal voor werkzoekende vrouwen.

MEER OVER Lifestyle