Jonge egeltjes moeten aansterken voor ze weer uitgezet kunnen worden. 

Jonge egeltjes moeten aansterken voor ze weer uitgezet kunnen worden. © RR

Jonge egeltjes snakken naar nat kattenvoer

Herenthout -

Het vogelopvangcentrum (VOC) Neteland is dringend op zoek naar kattenvoer. Niet dat het centrum op de opvang van katten is overgeschakeld, maar er is wel een grote toevloed aan jonge egeltjes. En die lusten graag natvoer.

Het is opnieuw die tijd in de zomer dat mensen heel wat verlaten jonge egels vinden en die bij het VOC Neteland in Herenthout binnen brengen. “Ze komen hier binnen met een gewicht van amper 150 of 200 gram. Maar voor wij ze weer vrij kunnen laten, moeten ze opgroeien tot zeker een halve kilo. En daarvoor moeten ze goed eten en aansterken.”

Het opvangcentrum zoekt daarom naar nat kattenvoer uit blik of zakjes. Daar blijken de jonge dieren verzot op te zijn, tenzij het met vissmaak is. Door de sterke geur van dit voedsel in gelei vinden ook zieke dieren blijkbaar hun eetlust terug.

Natte voeding, dus geen droge brokken, zijn tijdens de kantooruren welkom bij VOC Neteland in de Langstraat 29/1 in Herenthout. Het VOC ziet zich iedere zomer wel genoodzaakt om die oproep te lanceren omdat de instroom zo groot is. (ho)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio