Archiefbeeld: De Baptistfeesten sluiten traditiegetrouw af met een recreatief volleybaltoernooi op zondag.

Archiefbeeld: De Baptistfeesten sluiten traditiegetrouw af met een recreatief volleybaltoernooi op zondag. © Lien Van Looy

Baptistfeesten terug na verplicht sabbatjaar: “We zijn goed voorbereid”

Schriek -

Na een noodgedwongen sabbatjaar strijken er opnieuw Baptistfeesten neer op het kerkplein van Schriek (Heist-op-den-Berg). Volleybalclub (VOC) Schriek zet van vrijdag 6 augustus tot zondag 8 augustus opnieuw de schouders onder de vrolijke driedaagse met activiteiten voor jong en oud. Afsluiten gebeurt traditiegetrouw op zondag met een groot recreatief volleybaltoernooi.

Kristof Van Rompaey

De feesten beginnen met een gratis toegankelijke muziekavond op vrijdag. Vanaf 20u geven New Eclipse, Reckless en Kontrair er achtereenvolgens het beste van zichzelf. “We zijn goed voorbereid en werkten ijverig aan een coronaproof draaiboek”, vertelt Ines Van den Wyngaert van het Baptistteam. “Daardoor kregen we toestemming van de gemeente. Je kunt van de concerten genieten terwijl je een lekker speciaalbiertje of een wijntje drinkt en een lekkere hamburger of een droog worstje verorbert van bij de plaatselijke hoeveslager. Dansen is toegestaan binnen de afgebakende zone rondom de tafel.”

‘Levende sjotterkas’

Op zaterdag staat van 11 tot 17u een springkastelenfestival gepland. “Kinderen zullen zich er zeker niet vervelen, want er staan onder meer ook volksspelen, levensgrote gezelschapsspelen en grime gepland”, geeft Ines mee. “Om 17u staat een goochelshow van Magic Stef op het programma, om 19u begint een toernooitje ‘levende sjotterkas’. Op zondag sluiten we vanaf 9.30u af met een vaste waarde: ons groot recreatief volleybaltoernooi. Doorlopend vinden er dan ook initiatielessen volleybal plaats.”

Tijdens de feestelijkheden kan je altijd in volkscafé Bar Baptist terecht. Het mosselrestaurant is op zaterdag en zondag geopend van 12 tot 21u. Deelnemen aan de ’levende sjotterkas’ kost 35 euro per team van vijf personen. Elk team krijgt een gratis drankkaart. Deelnemen aan het volleybaltoernooi kost 25 euro per team van zes. De teams krijgen ’s ochtends een doos koffiekoeken. Inschrijven voor beide activiteiten kan via de website van de Baptistfeesten. (kvro)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio