© rtv

Bijna helft van gecontroleerde vrachtwagenchauffeurs krijgt bekeuring

Willebroek -

De lokale politie heeft in Willebroek tijdens een controleactie op zwaar vervoer bijna voor 4.000 euro aan boetes uitgeschreven. Bij 15 van de 38 gecontroleerde vrachtwagens werden inbreuken vastgesteld. Een van de chauffeurs maakte de politie het verwijt dat ze ‘niets beters te doen hebben’.

Leo De Nijn

Tijdens de actie in Willebroek werden 38 voertuigen uit het verkeer genomen voor een uitvoerige controle. “Bij 15 vrachtwagens werden allerlei inbreuken vastgesteld. In totaal heeft onze ploeg voor 3.914 euro aan boetes uitgeschreven”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De politie maakte processen-verbaal op voor onder meer een vervallen rijgeschiktheids- en vakbekwaamheidsattest, het gebruik van een telefoon tijdens het rijden, het parkeren op een fietspad, een vervallen keuring van een trekker en een verlopen keuring van een oplegger. Verder werden negen pv’s opgesteld voor het overschrijden van de gele doorlopende streep bij de wegwerkzaamheden aan de Koning Boudewijnlaan en de Blaasveldstraat.

Verboden tot verkeer

De politie stelde ook vast dat de oplegger met de vervallen keuring een resem technische mankementen vertoonde.

“Door de dienst Autoveiligheid werd een formulier ‘verboden tot verkeer’ afgeleverd. Het voertuig had problemen met de bedrijfsrem, de remaansluiting en de remdoelmatigheid. Er zat ook speling op de wiellagers en het chassis vertoonde corrosie. De 46-jarige chauffeur uit Antwerpen kon onze actie niet op prijs stellen. Zo slingerde de man onze collega’s de ergerlijke uitspraak naar hun hoofd ‘of ze niets beters te doen hebben’. Beseft deze man wel met elk gevaar hij op de weg is met zo’n voertuig?”, vraagt de hoofdinspecteur zich af.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio