©  BELGA

Tom Boon moet hockeyfinale vanuit tribune volgen

Tom Boon is niet opgenomen in de selectie van zestien spelers die het donderdagavond (lokale tijd) op de Olympische Spelen in Tokio in de finale opnemen tegen Australië. Hij valt samen met Augustin Meurmans af, zo bevestigde de hockeybond.

belga

LEES OOK: Zij gaan voor goud tegen Australië: de sleutelspelers van de Red Lions

Boon sukkelde in aanloop naar het toernooi met een kuitblessure en miste daardoor de eerste groepsmatchen. De 31-jarige aanvaller kwam daarna wel tot scoren tegen Canada (9-1) en Groot-Brittannië (2-2) en in de kwartfinale tegen Spanje (3-1). Maar in de halve finale tegen India (5-2) zette bondscoach Shane McLeod Boon opnieuw in de tribune. Nu mist de Brusselaar dus ook de finale.

Door het wegvallen van Boon mag Thomas Briels zich weer opmaken voor speelminuten. De aanvaller, jarenlang kapitein van de Red Lions, was aanvankelijk slechts geselecteerd als reserve maar kreeg in Tokio toch al flink wat speelgelegenheid. Hij scoorde tegen Zuid-Afrika (9-4) en Groot-Brittannië (2-2).

België en Australië treffen elkaar donderdag om 19 uur Japanse tijd (12 uur in België). De Red Lions mikken na het zilver van Rio op hun eerste olympische titel. Het is de enige belangrijke trofee die ze nog niet wonnen.

MEER OVER Olympische Spelen Tokio