© Belga

Gevangene die met heftruck uit Gentse gevangenis ontsnapt, zat in cel voor gijzeling met foltering

Politie en parket hebben de naam en een foto verspreid van de gedetineerde die woensdag ontsnapte uit de gevangenis in Gent. Het gaat om de 40-jarige Mouslim Aboubakarov. De Rus zou een heftruck gebruikt hebben om over de gevangenismuur te kunnen klauteren.

Bron: Simon Dekaezemaker, Marc Klifman en Geert Neyt

Aboubakarov zit als sinds 2012 in gevangenis en moest een celstraf van tien tot vijftien jaar uitzitten voor verschillende diefstallen met geweld, wapenbezit, gijzeling met foltering. Dat melden verschillende bronnen binnen de gevangenis.

De gedetineerde werkte binnen de gevangenis en kon hij zo tot in de buurt van de poort geraken. Door middel van een heftruck, die binnen de gevangenis aanwezig was, kon de gevangene over de muur klauteren of zo via een dak wegvluchten.

Ondanks een intense speuractie van de politie kon de ontsnapte gevangene gisteravond nog niet worden opgepakt. Het is voorlopig ook niet duidelijk of de man hulp kreeg van buitenaf.

Aboubakarov kon woensdag 4 augustus omstreeks 10.45 uur ontsnappen uit de gevangenis van Gent. Hij is ongeveer 1.80 m groot en is atletisch gebouwd. Hij heeft kort geschoren haar en een middellange donkere baard. Mogelijk heeft hij niet zijn bril bij zich.

De man spreekt vlot Nederlands. Op het ogenblik van zijn ontsnapping droeg hij een zwarte T-shirt, een lichtgrijze broek en zwarte schoenen. Hebt u Mouslim Aboubakarov gezien of weet u waar hij is, neem dan contact op met de speurders via het gratis nummer 0800-30.30.0. U kun ook tips sturen naar opsporingen@police.belgium.eu.

MEER OVER Meest gelezen