Deze gezellige zithoeken op de zomerbar van Chiro Brecht zijn ook te koop. 

Deze gezellige zithoeken op de zomerbar van Chiro Brecht zijn ook te koop. © Elke Lamens

Chiro Brecht tovert terreinen om tot gezellige zomerbar

Brecht -

Op de terreinen in de Tilburgbaan heeft Chiro Brecht vandaag een leuke zomerbar geopend. Het is een alternatief voor de Chirofeesten die dit jaar niet kunnen doorgaan, wegens niet coronaproof. De zomerbar is nog tot en met zondag geopend.

“De Chirofeesten gaan altijd met fuiven en touwtrekken gepaard. Dat kan met de huidige coronamaatregelen niet. Daarom hebben we een leuk alternatief uitgewerkt”, vertelt hoofdverantwoordelijke Lize Globevnik.

“Op het terrein is plaats voor 350 mensen. In de zithoeken kun je met maximaal acht personen in een bubbel. Die zitbanken zijn overigens te koop. Er is veel werk in gestoken en met de verkoop kunnen we onze kas spijzen. Wie wil kan een bod doen vanaf 20 euro en na zondag komen ophalen.”

Daarnaast zijn er hoge statafeltjes opgesteld in vakken en tal van tafels op veilige afstand in een feesttent. Voor de kinderen is er een kinderdorp met spelletjes, luchtkussen en een zandberg.

Er treden ook verschillende bands op: LaLa Blues op donderdag, ex-Chiroleiders Jana Schrauwen (ex Junior Eurosong) en Stijn Vrints op zaterdag en Vuil Talloor op zondag. Dj’s komen sets draaien op vrijdag, zaterdag en zondag telkens van 16.30 tot 18u.

Met een drankje, maar ook snacks zoals hamburgers, cheeseburgers, hotdogs en boterhammen met spek staat er niets je nog in de weg om hier een gezellige tijd te beleven en Chiro Brecht een hart onder de riem te steken.

Tot zondag kan je ook deelnemen aan een kinderfietstocht van 17 kilometer of een grote fietstocht van 28 kilometer.

De zomerbar is geopend op donderdag van 13 tot 22u en op vrijdag, zaterdag en zondag van 13 tot 1u.

 (ella)

Tilburgbaan 39
Zomerbar Chiro Brecht.

Zomerbar Chiro Brecht. © Elke Lamens

Kinderdorp Chiro Brecht.

Kinderdorp Chiro Brecht. © Elke Lamens

Kinderdorp Chiro Brecht.

Kinderdorp Chiro Brecht. © Elke Lamens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio