Het bestuur van Vlaams Belang Zoersel laat weten dat het klaar is om mee te besturen in Zoersel en verwacht telefoon. 

Het bestuur van Vlaams Belang Zoersel laat weten dat het klaar is om mee te besturen in Zoersel en verwacht telefoon. ©  Vlaams Belang

Vlaams Belang Zoersel stelt zich “beschikbaar om mee te besturen”

Zoersel -

Vlaams Belang Zoersel noemt het in een persbericht vreemd dat ze nog niet gecontacteerd werd om mee een nieuwe coalitie te vormen. De partij begrijpt het zelf niet, klinkt het.

Kristin Matthyssen

Eén maand nadat Marcel De Vos zijn N-VA -lidkaart inleverde en burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) op ATV verklaarde dat de toestand moeilijk werkbaar is, stelt Vlaams Belang Zoersel zich “beschikbaar om aan oplossingen te werken in het belang van de Zoerselaar.”

Jos van Dongen, fractieleider van Vlaams Belang Zoersel is er van overtuigd dat fractie over de nodige capaciteiten beschikt, stelt de partij zelf in een persbericht. “Zeker nu onze afdeling versterkt is door enkele nieuwe bestuursleden die zich achter de schermen mee willen inzetten. Zo trok Vlaams Belang Zoersel onlangs nog landmeter-ingenieur Filip Vorsselmans aan, een man die de gemeente van binnen en van buiten kent. Daarnaast is er ook bestuurslid professor Tom Van Woensel die met zijn specialisaties logistiek en bedrijfskunde de gemeente enorme diensten zou kunnen bewijzen”, aldus Van Dongen. “Beide aanwinsten betekenen ongetwijfeld een enorme toegevoegde waarde, zowel voor onze afdeling als voor de inwoners voor wie ze zich met hun kennis en ervaring willen inzetten.”

“Onbegrijpelijk”

De afdeling noemt het “onbegrijpelijk dat we nog niet werden gecontacteerd door een van de twee grote partijen”, doelend op N-VA en CD&V.

Volgens Wouter Bollansée, voorzitter van Vlaams Belang Zoersel, lijkt het logisch dat Open Vld na het zwembaddossier geen deel meer kan uitmaken van een nieuwe meerderheid. “Ook een nieuw bestuur N-VA /CD&V lijkt ons niet wenselijk”, aldus Bollansée. “Deze coalitie bestond al eens in het verleden maar na de verkiezingen van 2018 kwamen beide partijen duidelijk tot de vaststelling dat dit niet voor herhaling vatbaar was. Na bovenstaande analyse blijkt dat om echt tot een oplossing te komen het nodig zal zijn dat één van de twee grote partijen zich dus onder andere ook tot het Vlaams Belang richt om inhoudelijke gesprekken op te starten”, vindt Vlaams Belang zelf. De partij heeft twee zetels.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio