Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © Kris Van Exel

Dakloze man (49) overleden op bankje aan Centraal Station

Antwerpen -

Een 49-jarige dakloze man is woensdag dood aangetroffen op het Astridplein. Onderzoek wees uit dat de man van Oost-Europese afkomst een natuurlijke dood stierf. Mogelijk zat hij al enige tijd op een bankje zonder dat iemand besefte dat de man was overleden.

Een passant belde iets voor 8u woensdagochtend de hulpdiensten omdat een man ineengezakt op een bankje op het Astridplein zat. Bij aankomst van de ziekenwagen bleek dat het slachtoffer overleden was. De Antwerpse politie kwam ter plaatse en stelde een perimeter in. Brandweer Zone Antwerpen plaatste een tent om verder onderzoek mogelijk te maken.

“De wetsdokter kwam ter plaatse en oordeelde dat het geen verdacht overlijden betrof. Het slachtoffer is een man van 49 jaar”, bevestigt politiewoordvoerder Willem Migom.

Gedurende de interventie hield de Antwerpse politie ook enkele omstaanders een tijdje bestuurlijk aan wegens openbare dronkenschap. Ze hingen rond in de buurt van het slachtoffer, maar hadden ogenschijnlijk niet gemerkt dat hij overleden was. (jtp)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio