De nieuwe lijnen hier aan Café Trappisten komen nog wat te vroeg. 

De nieuwe lijnen hier aan Café Trappisten komen nog wat te vroeg. © kristin matthyssen 

Blunder op gewestweg: eerst nieuwe lijnen getrokken, straks volgt nieuw asfalt

Westmalle -

De bewoners langs de Antwerpsesteenweg (N12) tussen Westmalle en Sint-Antonius begrijpen niet waarom een aannemer dinsdag allemaal nieuwe witte lijnen trok, terwijl het asfalt vanaf volgende week vernieuwd wordt. “Dat was inderdaad niet de bedoeling”, zegt Gilles Van Goethem van het Agentschap Wegen en Verkeer. “Het was juist doorgegeven nochtans, maar onderweg moet er ergens een spijtige miscommunicatie zijn gebeurd.”

Normaal is de spreuk “beter te vroeg dan te laat”, maar hier kan je beter omgekeerd spreken. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal van 9 tot en met 20 augustus structureel onderhoud doen op de N12 tussen Westmalle en Sint-Antonius. Het asfalt van de twee buitenste rijstroken vanaf het kruispunt met de Brechtsesteenweg (N133) tot aan de Andreas Vesaliuslaan (Zoersel) zal vernieuwd worden. Het kruispunt aan de Brechtsesteenweg zelf zal niet heraangelegd worden en blijft vrij.

Van 9 tot en met 13 augustus wordt de richting van Turnhout aangepakt, van 16 tot 20 augustus wordt gewerkt in rijrichting Antwerpen en de zone aan Café Trappisten wordt in de nacht van 20 op 21 augustus aangepakt.

Zo werd het gecommuniceerd. Groot was dan ook de verbazing bij de inwoners dat er deze week allemaal nieuwe belijning op de gewestweg werd gezet. “Er is inderdaad een fout gebeurd over een afstand van zo’n vier kilometer”, bevestigt Gilles Van Goethem van Wegen en Verkeer. “We hadden aan de aannemer doorgegeven dat enkel aan de oversteekplaatsen de fietspaden rood gekleurd moesten worden. Nu blijkt dat ook in de werfzone waar nieuw asfalt komt al nieuwe belijning werd aangebracht. Het is een spijtig misverstand. Nieuwe belijning stond sowieso ingepland, maar nog niet nu.”

Blijkbaar zag hij zijn fout wel in, want de klus is nog niet helemaal geklaard.

Het autoverkeer kan langs de werfzone kan vanaf volgende week passeren op één versmalde rijstrook. Fietsers volgen een omleiding via de bestaande fietsroute langs de Andreas Vesaliuslaan-Jagersweg-Sint-Pauluslaan. kma

Ze zijn wat te snel geweest in Westmalle. 

Ze zijn wat te snel geweest in Westmalle. ©  kristin matthyssen

Ze zijn wat te snel geweest in Westmalle. 

Ze zijn wat te snel geweest in Westmalle. ©  kristin matthyssen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio