Big Chef stuurt ook fietskoeriers op pad om maaltijden aan huis te leveren. 

Big Chef stuurt ook fietskoeriers op pad om maaltijden aan huis te leveren. © Dirk Vertommen

Fastfoodzaak Big Chef opent in Mechelse Bruul

Mechelen -

Met de opening van Big Chef is er in de Mechelse Bruul opnieuw een fastfoodzaak. “Door corona konden we in een mooiere straat als deze een pand huren”, zegt manager Adem Kiraz (36).

Sven Van Haezendonck

Pizza Meet Point in de Kiliaanstraat in Duffel was voor de ondernemer achter Big Chef zijn eerste zaak. Big Chef heeft ondertussen al vestigingen in Aartselaar en in Antwerpen. Die in de Bruul in Mechelen vlak bij de winkel van Decathlon is de derde. “Een pizza- of een pitazaak ligt doorgaans iets meer afgelegen, maar door corona is dat gewijzigd. Daardoor kregen we ook de kans om dit pand te huren”, vertelt Adem Kiraz.

In het pand was tot voor enkele maanden een kledingwinkel van het merk Superdry gevestigd, maar die sloot de deuren. “Voor ons was dat een opportuniteit om in een mooie straat van Mechelen een zaak te openen”, zegt Kiraz. Klanten hebben er de keuze uit een ruim assortiment gerechten: hamburgers, pasta, pizza, durum en pita, maar ook slaatjes, wok en typisch Vlaamse kost zoals stoofvlees en vol-au-vent. “Het is echt een heel regenboogmenu waar je uit kunt kiezen. Het leuke is dat je bij ons online kan volgen hoe je bestelling wordt klaargemaakt.”

In de fastfoodzaak kan je ook ter plaatse iets eten, maar de focus ligt op takeaway. 

In de fastfoodzaak kan je ook ter plaatse iets eten, maar de focus ligt op takeaway. © Dirk Vertommen

Bij Big Chef ligt de focus op takeaway. “Tijdens corona hebben we gemerkt dat veel mensen voor thuislevering kiezen. Daar spelen wij op in. We hebben koeriers die met de fiets of de auto bij onze klanten langsgaan”, legt Adem Kiraz uit. Kandidaat-koeriers mogen zich overigens melden, net zoals medewerkers voor in de keuken.

Ter plaatse eten kan ook. Maar zoals in veel fastfoodzaken werkt Big Chef volgens het concept van zelfbediening. “Je moet zelf aan de toog bestellen.” Big Chef in de Bruul is iedere dag open van 11u tot middernacht. Kiraz heeft overigens nog meer plannen. “Van zodra onze vestiging in Mechelen goed draait, openen we er eentje in de buurt van de Bondgenotenlaan in Leuven en we hebben ook plannen in Sint-Niklaas”, zegt hij. (svh)

Vastgoed

Jobs in de regio