Kelly, Pieter, Tine en Jan van vzw SpetserEvents zijn klaar voor het eerste Spetserweekend. 

Kelly, Pieter, Tine en Jan van vzw SpetserEvents zijn klaar voor het eerste Spetserweekend. © ram

Sergio en Willy Sommers spelen op eerste Spetserweekend

Merksplas -

Op de Markt in Merksplas vindt dit weekend de eerste editie van het Spetserweekend plaats. Het evenement is de opvolger van Merksplas Feest.

De organisatie is in handen van de vzw SpetserEvents, die twee jaar geleden werd opgericht. “Door de gekende reden kon het eerste Spetserweekend vorige zomer niet doorgaan”, zegt Peter Vermolen. “Dit jaar zijn we eerst met de gemeente in gesprek gegaan voor we begonnen te plannen. De gratis tweedaagse gaat zaterdagnamiddag van start met een familiedag en optreden van een kidsband. ’s Avonds zorgen Sergio en Gunther D voor de sfeer. De brandweer organiseerde vroeger frühschoppen tijdens haar feestweekend. Die draad pikken we zondagvoormiddag weer op. In de namiddag zijn er optredens van Willy Sommers en De Kreunaers, een tributeband van De Kreuners.”

Het festivalterrein is een afgebakende zone met 856 zitplaatsen. “Er staat een tent met open zijkanten zodat niemand schrik moet hebben om nat te worden”, vertelt Kelly Evers. “Wie honger krijgt, kan terecht bij een van de foodtrucks. We willen van het Spetserweeekend een jaarlijks weerkerend gebeuren maken. Daarnaast hopen we weer elk jaar drie of vier evenementen in Merksplas te organiseren. Zo komt op 11 december Mama’s Jasje optreden in de landloperskapel.” (ram)

Meer informatie op de Facebookpagina vzw SpetserEvents
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio