Maarten, Nathalie, Janne en Ella amuseren zich. 

Maarten, Nathalie, Janne en Ella amuseren zich. © givl

Ketnetband bekoort publiek tijdens Tibourfeesten

Nijlen -

Het festival Jour Tibour in Nijlen kon net zoals zo veel evenementen niet plaatsvinden door het coronavirus, maar met de driedaagse Tibourfeesten werd voor een waardig alternatief gezorgd. Dinsdagavond trad Metejoor op, woensdagmiddag was het de beurt aan de Ketnetband.

Gino Van Looy

Organisator Gunther Melis, jeugdconsulent bij het gemeentebestuur, is tevreden met het nieuwe opzet. “Een waardig alternatief voor Jour Tibour, meer zat er ook niet in. We hebben nu honderd tafels waaraan vier mensen mogen zitten en die waren voor de drie dagen vrij snel uitverkocht. Zeker de Ketnetband was een groot succes in de voorverkoop. Dinsdag hadden we Metejoor, donderdag is er een seniorenmiddag en ’s avonds sluit Equal Idiots de Tibourfeesten af. De sfeer zit er ook nu goed in, mensen dansen aan hun tafels. Ik heb het gevoel dat iedereen blij is dat ze nog eens naar een optreden kunnen.”

Dat was zeker het geval bij Maarten Torfs, die samen met zijn echtgenote Nathalie en dochters Janne (13) en Ella (9) genoot van het optreden. “We zijn hier uiteraard vooral voor de kinderen, maar ik vind het toch ook plezant dat er in ons eigen dorp nog eens iets te doen is”, zegt Maarten. “Gisteren zijn we ook naar Metejoor komen kijken en dat was ook een meevaller. Iedereen is blij dat er iets te doen is.” Janne en Ella zingen de hits mee. “We vinden het heel plezant en kunnen bijna alle liedjes meezingen. We zijn grote fans van Gloria”, klinkt het.

Wat verder zitten de vriendinnen Greet, Kim en Hilde met hun kinderen en kleinkinderen mee te wiegen op de hits. “Ik ben een grote fan van Ketnet en vind dit heel tof. Dit is mijn eerste concert en ik vind het wel plezant, zeker omdat ik bijna alle liedjes ken”, zegt de 10-jarige Noa. Mama Greet pikt in. “Het is heel gezellig en iedereen amuseert zich. De organisatie is echt af, er valt niks op aan te merken. Ik ben blij dat zoiets kan in ons eigen dorp.”

Kim zit samen aan een tafel met haar collega Inge en hun dochters Yuna (3) en Lien (2). “De kinderen amuseren zich rot, ze springen in het rond en zingen soms mee. Zelf hebben we het ook naar onze zin. Het is ook gewoon plezant om eens zonder mannen op stap te zijn”, zegt Kim lachend.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio