© rr

10 Wilrijkse straten veranderen voor een avond in openluchtcinema’s

Wilrijk -

De komende maanden worden tien Wilrijkse straten omgevormd tot ‘Cinemastraten’. De bewoners van de bewuste straat zijn, samen met alle andere Wilrijkenaars, welkom met hun eigen stoeltje. De eerste film staat gepland voor vrijdag 6 augustus in de Koornbloemstraaat: ‘Bohemian Rhapsody’ over het leven van Freddie Mercury, frontman van de rockgroep Queen.

De andere Cinemastraten zijn de Torenblokstraat, Pastoor Schattenstraat, Uitspanningstraat, Valaarstraat, Heldenplein, Frans De Cortlaan, Garden Citylaan, Schuurveldlaan en Monnikenplein. Bij de films zitten onder andere La La Land, Shrek en Allez, Eddy!, voor elk wat wils dus. De voorstellingen vallen telkens op een andere dag, de laatste is op 25 september.

Voor het volledige programma, met het exacte uur, kijk je best even op de website van cc De Kern. De films beginnen telkens bij valavond. “Wij sluiten de straat af voor het verkeer en zorgen voor goed afgesteld beeld, klank en geluid, maar niet voor stoelen. Daar moeten de kijkers zelf voor zorgen. Een groot kussen of iets dergelijks, mag natuurlijk ook”, aldus Wilrijks districtsschepen van Cultuur Hans Ides (CD&V).

Het district Wilrijk, Buurtbouwers Wilrijk en cultuurcentrum De Kern hebben het programma opgesteld in samenwerking met de bewoners. Eerst werd een oproep gelanceerd naar wie een Cinemastraat wilde. Daaruit werd een selectie gemaakt zodat alle wijken aan bod komen en in overeenkomst films gekozen.

 (anro)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio