Lawrence Shankland (in het witte shirt). 

Lawrence Shankland (in het witte shirt). ©  ISOPIX

Beerschot gaat voor Schotse spits Lawrence Shankland

Heeft Beerschot zijn nieuwe spits gevonden? Lawrence Shankland, een 25-jarige Schotse spits, staat blijkbaar hoog op het verlanglijstje. Shankland is viervoudig Schots international en speelt bij Dundee United, waar hij na dit seizoen einde contract is.

kofr

Volgens The Daily Mail heeft Beerschot al een officieel bod van 500.000 pond (zo’n 585.000 euro) uitgebracht op Shankland, die ook interesse geniet van de Engelse derdeklassers Ipswich Town en MK Dons. Ook een aantal Engelse tweedeklassers zouden geïnteresseerd zijn. Op het Kiel wordt de interesse alvast niet ontkend. Shankland is één van de transferdossiers waar de technische commissie op dit moment mee bezig is. Na komend seizoen is Shankland einde contract, dat zou de transferprijs in principe kunnen drukken.

Lawrence Shankland is een rechtsvoetige centrumspits die vorig seizoen acht keer scoorde voor Dundee United in de Schotse Premiership. De jaren voordien scoorde hij drie seizoenen op rij meer dan 20 goals, maar dat was in de Schotse tweede en derde klasse. Shankland is ook viervoudig Schots international. Hij scoorde in die vier interlands één keer, in 2019 tegen San Marino. Shankland zat deze zomer niet in de Schotse EK-selectie.

 

 ©  ISOPIX

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws