Nog een illegale sigarettenfabriek opgerold: politie ontdekt namaakproductie na brandmelding in Wuustwezel

Wuustwezel -

Aan de Kampweg in Wuustwezel is dinsdagavond een illegale sigarettenfabriek opgerold. De productielijn werd per toeval ontdekt na een loze brandmelding. Elf personen werden opgepakt voor verhoor. Woensdagochtend werd in Aartselaar ook een illegale productiehal voor sigaretten opgerold aan de A12, maar daar had deze vondst niets mee te maken.

Rond 18.30u werden brandweerzone Rand en politiezone Grens verwittigd omdat er grijze rook kwam uit de gebouwen van een voormalige garage op de Kampweg in Wuustwezel. “De rook was echter niet afkomstig van een brand”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. “Bij het betreden van het gebouw wilden een aantal personen vluchten. Ze werden door de brandweer en de politie ter plaatse tegengehouden.”

Al snel bleek waar de rook vandaan kwam. In de loods werd namelijk een productielijn voor het aanmaken van namaaksigaretten aangetroffen. Politie en douane konden verschillende productiemachines, kartonnen met namaaksigaretten en cash geld in beslag nemen.

In totaal werden elf personen gearresteerd en ter beschikking gesteld van het parket dat het onderzoek zal voortzetten: de negen aanwezigen op dinsdagavond, de huurder van de loods en een elfde persoon die woensdagochtend nietsvermoedend aankwam aan de loods. Ze worden woensdag verhoord.

De vondst van de illegale sigarettenfabriek kwam er dus puur per toeval en stond los van de grote actie van de douane woensdag tegen de productie van namaaksigaretten. Op tien verschillende plaatsen in ons land werden daarbij veertig verdachten gearresteerd. Een loods aan de A12 in Aartselaar bleek de grootste illegale productiehal, daar werden miljoenen sigaretten in beslag genomen.

 

 © Pascal Van Nuffel

 

 © Parket Antwerrpen

 

 © Parket Antwerpen 

 

 © Parket Antwerpen 

 

 © Pascal Van Nuffel 

 

 © Pascal Van Nuffel 

 

 © Pascal Van Nuffel 

 jtp

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio