©  rr

Trio onder invloed vlucht met 180 kilometer per uur voor politie

Heist-op-den-Berg -

Drie mannen stonden woensdag voor de Mechelse correctionele rechtbank omdat ze drugs hadden gebruikt en dan op de vlucht sloegen voor de politie in Heist-op-den-Berg. Tijdens de achtervolging werden snelheden tot 180 kilometer per uur gehaald.

Theo Derkinderen

Op 23 april merkte de politie op de Mechelsesteenweg in Heist-op-den-Berg een auto op die men aan een controle wou onderwerpen. Op dat ogenblik was de avondklok immers van kracht. Maar de inzittenden van de wagen hadden geen zin in om te stoppen en sloegen tegen hoge snelheid op de vlucht. “Er werden snelheden tot 180 kilometer per uur gehaald, de lichten werden gedoofd en de wagen scheurde onder meer over fiets- en voetpaden. Er werd zelfs een paaltje geraakt”, zei openbaar aanklager Nele Van Looy. “Pas toen één van de banden van de wagen lek sloeg, stopte de auto. Het trio vluchtte nog te voet weg, maar konden uiteindelijk worden opgepakt.”

In het voertuig werd 12 gram cannabis aangetroffen. De drie gaven ook toe dat ze onderweg drugs hadden gebruikt. Het trio wees wat naar mekaar over wie de eigenlijke bestuurder was. “Maar uit beelden van de ANPR-camera’s bleek dat Zakaria B voor de eigenlijke achtervolging startte wel degelijk achter het stuur zat”, zei de aanklager nog. Zij eiste straffen van 4 tot 18 maanden, al dan niet voorwaardelijk.

Diefstal

B. moest zich ook verantwoorden voor de diefstal van een nummerplaat van een bromfiets in Antwerpen en voor de diefstal van een auto. Met dat voertuig - de auto van een kinesist - werd hij enkele weken na de achtervolging staande gehouden.

Zakaria ontkende dat hij bestuurder was tijdens de dolle rit en dat er van plaats was gewisseld. De andere feiten gaf hij wel toe. Ramis O. verdedigde zichzelf en gaf toe dat hij drugs had gebruikt. De derde beklaagde, Muhamet M. liet verstek gaan.

Uitspraak wordt op 18 augustus verwacht.(tdk)MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio