©  Dirk Vertommen

Duo riskeert een jaar cel voor betrokkenheid bij ripdeal

Mechelen -

Het Openbaar Ministerie heeft een jaar cel gevorderd tegen twee mannen die een andere man hadden overvallen in Mechelen. Het ging om een ripdeal. Eén beklaagde zei onschuldig te zijn.

Op 17 februari deed een man aangifte van een overval in de buurt van de Leuvensesteenweg in Mechelen. De man zei dat hij met iemand anders had afgesproken voor de verkoop van een gsm. Met een smoesje lokte Nabil T. het latere slachtoffer mee naar een appartement in de buurt. Daar kreeg hij enkele rake klappen en zou hij ook met een schroevendraaier in de ribben zijn gepord. De man werd van zijn geld – 350 euro – beroofd en kon wat later wegvluchten.

Mogelijk ging het om een ripdeal in het drugsmilieu. “De verklaringen van het slachtoffer zijn allesbehalve geloofwaardig”, zei advocaat Manu Bande. Die vroeg de vrijspraak voor Beslan Y., één van de beklaagden. “Mijn cliënt heeft niets verkeerds gedaan. Het speelde zich gewoon in zijn flat af.”

Nabil T. verdedigde zichzelf en benadrukte dat Beslan niets met de overval te maken had. “Ik wilde die dag wiet verkopen aan het slachtoffer en geen gsm. Alles speelde zich wel af in de woning van Beslan, maar hij wist zelf niet wat er aan de hand was. Beslan heeft ons zelfs uit elkaar getrokken toen we op de grond lagen. Ik alleen draag hier de verantwoordelijkheid voor. Ik vraag een voorwaardelijke straf.”

De rechtbank velt op 2 september een vonnis. tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio