© JAA

Eerste deel Paalstraat maandenlang afgesloten voor doorgaand verkeer

Schoten -

Minstens zes maanden, maar wellicht nog een hele poos langer wordt het eerste deel van het winkelgedeelte van de Paalstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook de bussen van De Lijn zullen maandenlang omrijden via de Kruispadstraat.

Maandag 9 augustus starten twee grote werven in dat eerste deel van de Paalstraat, tussen Rodeborgstraat en Theofiel Van Cauwenberghslei. Aan de zijde van de pare huisnummers worden meerdere oude huizen en winkelpanden gesloopt en vervangen door appartementen en kantoren.

Het gaat blijkbaar om ingrijpende werken waarbij grote kranen worden ingezet. De politie en gemeente achten de situatie te complex om alle verkeer zoals gebruikelijk te laten passeren tijdens die werken. Dat zou technisch moeilijk zijn en gevaarlijke situaties opleveren.

Klanten van winkels en restaurants in dit gedeelte mogen nog wel door, net als bewoners uiteraard en in de vertrouwde ene rijrichting. Ook voor fietsers en voetgangers verandert er niks.

Maar net om dit te kunnen garanderen, wordt alle doorgaand verkeer wel aangemaand om vanaf maandag de Paalstraat te mijden en een ommetje te maken via Kruispadstraat en Theofiel Van Cauwenberghslei. Het openbaar vervoer zal diezelfde omleiding volgen. Alle bushaltes blijven bediend.

De werken zijn best grootschalig en zullen meerdere jaren duren. Het gemeentebestuur heeft bovenstaande maatregelen voorlopig afgekondigd voor zes maanden, maar de kans dat ze verlengd zullen worden, is groot.

“We zullen de situatie om de zes maanden evalueren en de maatregelen bijsturen indien aangewezen. Van zodra mogelijk, zullen we ze opheffen”, belooft waarnemend burgemeester Iefke Hendrickx (N-VA).  (jaa )

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio