Domein De Putten in Kasterlee kreeg een grondige facelift met nieuw speelmateriaal. Het pakt ook uit met een gloednieuw familierestaurant. 

Domein De Putten in Kasterlee kreeg een grondige facelift met nieuw speelmateriaal. Het pakt ook uit met een gloednieuw familierestaurant. © RR

De Putten opent met Moe Marie nieuw familierestaurant: “Lekkere keuken voor iedereen in ongedwongen sfeer”

Kasterlee -

Domein De Putten, de bekende brasserie met speeltuinen aan Houtum in Kasterlee, heeft een grondige facelift gekregen. De opening van het nieuwe familierestaurant Moe Marie is het orgelpunt van de hele vernieuwingsoperatie bij De Putten. De naam van het restaurant verwijst naar de moeder van de horecafamilie Van Eyck.

Bart Van den Langenbergh

De Putten, eigendom van de Groep Van Eyck, is in Kasterlee en in de ruime omgeving al jaren bekend van de binnen- en buitenspeeltuin, boerengolf en een bijhorende brasserie. De familie Van Eyck heeft geïnvesteerd in een grondige vernieuwing van De Putten met het nieuwe familierestaurant Moe Marie als neusje van de zalm. De naam van het restaurant is een verwijzing naar de moeder van acht kinderen van de familie Van Eyck. De opening van het nieuwe restaurant is gepland op vrijdag 13 augustus, niet toevallig net voor Moederdag. “Wij zaten thuis bijna nooit met ons tienen aan tafel”, vertelt ondernemer Jan Van Eyck. “Bij ons kwam altijd extra volk eten en meestal onaangekondigd. En toch kreeg ons moe altijd genoeg bij elkaar om er iets heel lekker van te maken. Ik denk dat zij een belangrijke rol heeft gespeeld in onze liefde voor eten en eten klaarmaken.”

Moe Marie, de moeder van de horecafamilie Van Eyck, en de naam voor het nieuwe restaurant van Domein De Putten in Kasterlee.

Moe Marie, de moeder van de horecafamilie Van Eyck, en de naam voor het nieuwe restaurant van Domein De Putten in Kasterlee. © RR

Kindvriendelijke omgeving

Zijn zus Hilde Van Eyck gaat samen met chef-kok Pascal Kusseneers het nieuwe familierestaurant leiden. “Je moet helemaal geen kaviaar en kreeft serveren om een kwaliteitskeuken te hebben”, legt Hilde Van Eyck uit. “Moe Marie zal staan voor een eerlijke, lekkere en toegankelijke keuken voor iedereen, in een ongedwongen sfeer, zoals het bij de echte Moe Marie was.” Pascal Kusseneers was zelf jarenlang chef-kok in Den Eyck, de andere bekende horecazaak van de groep Van Eyck. “Tijdens de coronaperiode kwam ik tot het inzicht dat ik mijn schouders onder iets anders wilde zetten”, vertelt de kok. “We willen met een uniek concept veel mensen aan een correcte prijs laten genieten in een zeer kindvriendelijke omgeving.”

Het interieur van De Putten in Kasterlee is grondig vernieuwd.

Het interieur van De Putten in Kasterlee is grondig vernieuwd. © RR

Familiefestival

Behalve het nieuwe restaurant investeerde Van Eyck fors in de inrichting en nieuw speelmateriaal bij De Putten. “We willen kindvriendelijk blijven, maar met meer oog op de toekomst van die kinderen”, legt Jan Van Eyck uit. “Zij moeten de klimaatverandering mee aanpakken. Daarom gaan we meer ecovriendelijk werken met zitbanken, ecologische afsluitingen en speelgoed uit recyclagemateriaal. Zelfs de speelberg wordt een knipoog naar de afvalberg.”

De vernieuwingen bij De Putten zijn nog volop bezig. Maar van vrijdag 6 augustus tot en met zondag 8 augustus pakt het domein al uit met een familiefestival. Er is heel wat animatie voorzien met onder meer een dj voor kinderen. De boerengolf is bovendien gratis. Een week later opent restaurant Moe Marie.

www.domeindeputten.be
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio