De Kasteelstraat wordt één van de veertien fietsstraten. © Filip Spoelders

Hove krijgt in één klap veertien fietsstraten

Hove -

De gemeente Hove maakt een duidelijke inhaalbeweging wat het inrichten van fietsstraten betreft. Deze maand nog worden veertien straten volledig of gedeeltelijk als dusdanig ingericht.

In oktober van vorig jaar duidde Mortsel in één klap dertig nieuwe fietsstraten aan. Hove wil als kleinere buurgemeente hier niet voor onderdoen. Het selecteerde meteen veertien straten om de veiligheid voor de fietsers te verbeteren. Het gemeentepersoneel zal deze maand de geschikte signalisatie aanbrengen.

De stukken van Hoverheide, Kasteelstraat, Verbindingsstraat en Dennenlaan die deel uitmaken van de fietsostrade, worden fietsstraat. Hetzelfde gebeurt met de Elzenstraat, het gedeelte gelegen naast de spoorweg in de Meylstraat, Frijthout tussen de Louis Van Lindenstraat en de voet- en fietsweg van het Landschapspark Frijthout, de Magdalena Vermeeschlaan, de Jos Coveliersstraat en de Beekhoekstraat.

De Oudstrijdersstraat, de Louis Van Lindenstraat, de Albrecht Rodenbachstraat en de Jozef Mattheessenstraat krijgen hetzelfde statuut; omdat ze een schoolomgeving vormen. 

In deze straten of delen ervan zullen voertuigen fietsers in de toekomst niet meer mogen inhalen en zal een maximumsnelheid van 30 km/u gelden. (fisp)  

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio