De drugs werden vanuit het Caputsteenpark over de gevangenismuur gegooid 

De drugs werden vanuit het Caputsteenpark over de gevangenismuur gegooid ©  Dirk Vertommen

Tiener gooit drugs over gevangenismuur: twee volwassenen staan terecht

Mechelen -

Twee kerels stonden woensdag voor de correctionele rechtbank omdat ze betrokken zouden zijn bij de smokkel van drugs in de gevangenis. De twee hadden een minderjarige leren kennen die de klus voor hen uitvoerde. Eén van hen ontkende zijn betrokkenheid formeel.

Theo Derkinderen

De politie betrapte eind december een 17-jarige jongeman die een pakje met cannabis over de muur van de gevangenis wilde gooien. Een pakje waarop de tekst ‘2Pac’ geschreven stond. “Het ging om 16,5 gram cannabis”, zei openbaar aanklager Nele Van Looy. “Vlak voor de feiten had de politie de tiener uit een woning in de Caputsteenstraat – vlak bij de gevangenis – zien komen. Daarom werd een huiszoeking uitgevoerd en werd er nog een pakje met 16 gram cannabis aangetroffen, op exact dezelfde manier verpakt.”

De tiener zei dat hij de drugs in opdracht van andere personen over de gevangenismuur had moeten gooien. Het was Ismail F. die de minderjarige in contact zou hebben gebracht met Moussa S. Die werd er door het Openbaar Ministerie van verdacht de eigenlijke leverancier van de drugs te zijn. “Ook bij meneer S. werd een huiszoeking uitgevoerd. Daar werden 100 gram cocaïne en 80 gram cannabis aangetroffen.”

Tegen F. werd een jaar cel en 8.000 euro gevorderd. Tegen Moussa S. twintig maanden en een boete van 8.000 euro. “Mijn cliënt is van inborst een goede jongen. Alleen maken heel wat mensen misbruik van mijn cliënt. Eerst werd aan hem gevraagd om de drugs over de muur te gooien, maar hij besefte dat zoiets strafbaar was. Hij heeft dan een minderjarige gevonden die de klus wel wilde uitvoeren”, zei de raadsman van F.

“Niks mee te maken”

Advocaat Manu Bande, die Moussa S. bijstond, zei dat het net Ismail F. was die aan S. gevraagd had om drugs bij hem te verstoppen. “In ruil voor zijn diensten mocht hij wat cannabis gebruiken, maar met handel of het gooien van drugs over de gevangenis heeft mijn cliënt niets te maken. Men vond bij hem amper 120 euro. Dat is nu ook niet het geld dat meestal bij dealers wordt aangetroffen.”

De rechtbank wil volgende week Ismail F. verhoren over de feiten. Uitspraak wordt begin september verwacht.

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio