Oud-renner Kevin Peeters en Thaïs Van den Bosch (niet op foto) lieten hun frituur De Smulhoek over aan Sharon Sen en Hai Long Mai.

Oud-renner Kevin Peeters en Thaïs Van den Bosch (niet op foto) lieten hun frituur De Smulhoek over aan Sharon Sen en Hai Long Mai. © rr

Oud-profrenner Kevin Peeters is nu ook ex-friturist: “Ik help nog twee weken in De Smulhoek”

Heist-op-den-Berg -

Frituur De Smulhoek, de voormalige zaak van oud-wielrenner Kevin Peeters en Thaïs Van den Bosch op de Mechelsesteenweg in Heist-op-den-Berg, heeft sinds woensdag nieuwe uitbaters. Sharon Sen en Hai Long Mai hebben allebei ervaring met horeca, maar Kevin leidt het koppel de komende twee weken nog op tot volleerde frituristen.

Kristof Van Rompaey

De Hulshoutse ex-profrenner Kevin Peeters en Thaïs Van den Bosch runden De Smulhoek bijna zes jaar. In die tijd bouwden ze een uitstekende reputatie op met hun zaak. “Het werd zelfs altijd maar drukker”, zegt Kevin. “Op den duur vonden we nog amper tijd voor onszelf. Twee jaar geleden namen Sharon en Hai Long al contact met ons op. Daardoor is de overname nu behoorlijk vlot gegaan.”

In 2015 maakte Kevin rechtstreeks de overstap van de fiets naar de friteuse. “Ik reed mijn laatste koers in september. Goed twee weken later was onze zaak open”, vertelt hij. “Thaïs had toen al wel eerdere ervaring, maar ik wist helemaal niks over een frituur. Ik kende amper het verschil tussen een ragoezi en een taco. Gaandeweg leerde ik de geheimen natuurlijk wel kennen. Die ga ik nu nog zo goed mogelijk aan Sharon en Hai Long proberen door te geven.”

Routine en kwaliteit

Over twee weken laat Kevin De Smulhoek definitief los. “Ik ga ervan uit dat ze het dan wel in de vingers hebben”, zegt hij. “De snelheid komt er pas in door het te doen. Dat kan je niet voorbereiden. Thaïs en ik hadden een routine. De frieten waren mijn ding, zij deed al de rest, van de snacks tot de broodjes. Uiteindelijk moesten we nog amper iets tegen elkaar zeggen, en toch waren de bestellingen in orde. Na een tijdje denk je daar niet meer over na.”

Thaïs en Kevin bij de opening van hun zaak in oktober 2015.

Thaïs en Kevin bij de opening van hun zaak in oktober 2015. © Joren De Weerdt

De nieuwe uitbaters zijn geen groentjes in de horeca. Ze deden allebei ervaring op in de wokrestaurants van hun ouders. Nu willen ze vooral op het elan van Kevin en Thaïs voortgaan. Het aanbod in de zaak blijft dus grotendeels ongewijzigd, net als het frituurvet. “We zijn blij dat Kevin ons op weg helpt. We proberen de komende twee weken nog zo veel mogelijk van hem te leren”, zegt Sharon. “Voor ons is het belangrijk dat we de kwaliteit kunnen bieden die de klanten hier gewend zijn. Iedereen is natuurlijk van harte welkom.”

Vaker fietsen

Voor Kevin zit er geen druk achter zijn toekomstplannen. “In die zes jaar hebben we nooit langer dan tien dagen verlof gehad”, zegt hij. “Ik ga dus rustig de tijd nemen om er eens over na te denken.” Een terugkeer naar de horeca zit er allicht niet in, een wederopstanding in het wielrennen op hoog niveau evenmin. “Ik ga wel weer vaker fietsen, maar niet meer om af te zien. Die tijd heb ik gehad. Mijn niveau zal dan wel terug wat stijgen, want als ik nu een brug op moet, voel ik het melkzuur al tot in mijn oren”, grapt hij.

De groep helpers met wie Kevin en Thaïs samenwerkten, is intussen uitgedund. Daarom zoeken Sharon en Hai Long nog jobstudenten of flexi-jobbers die het team willen versterken.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio