©  BELGAIMAGE

Dronken kerel spuwt naar politie: 15 maanden cel geëist

Mechelen -

Een 33-jarige man stond woensdag voor de strafrechter in Mechelen omdat hij zich agressief had gedragen toen de politie hem wou oppakken. Niet alleen verzette hij zich, in de politiecel spuwde hij ook naar een inspecteur.

De feiten speelden zich half juni af. Toen merkte de politie een man op die in het centrum van Mechelen op een bank lag te slapen. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Toen de man aan de inspecteurs duidelijk maakte dat hij bij een vriendin kon gaan slapen, lieten ze hem gaan.

Maar nauwelijks enkele ogenblikken later begon hij andere mensen lastig te vallen en stal zelfs brood van een terras van een horecazaak. “Toen vond de politie het welletjes en wou de dronken man oppakken. Maar daarbij verzette hij zich hevig en spande zijn lichaam op. Ook in de combi gedroeg hij zich weerspannig”, zei de openbare aanklager.

Eenmaal in de cel van het Mechelse politiecommissariaat, bleef Seifedinne N. agressief. Toen een politieman het mondmasker van de kerel verwijderde, spuwde de man in diens richting en belandde het speeksel op het voorhoofd van de inspecteur. Er werd vijftien maanden cel, eventueel voorwaardelijk, gevorderd.

Alcoholverslaving

Advocaat Frédéric Thiebaut kwam een schadevergoeding vragen voor de twee betrokken inspecteurs en de politiezone. Advocaat David Dendoncker zei dat zijn cliënt volop werk wil maken om zijn alcoholverslaving aan te pakken. “Op het moment van de feiten was de man zo dronken dat hij zelfs geen besef meer had van wat hij deed.”

Er werd een autonome probatiestraf gevraagd. Vonnis valt volgende week. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio