Bart Rombouts voor dagbladhandel en brood- en banketbakkerij Odette, waar een klant 750.000 euro won. 

Bart Rombouts voor dagbladhandel en brood- en banketbakkerij Odette, waar een klant 750.000 euro won. © kristin matthyssen 

Bij Bart altijd prijs: derde dagbladhandel in provincie opgestart en telkens grote Lotto-winnaar

Malle -

Koopt de buurman ineens een dure Tesla of een vakantiehuis in Ibiza? In Malle kan het gespeculeer beginnen, nu iemand 750.000 euro won met de Lotto. De gelukkige deed zijn formulier met zes juiste cijfers binnen bij dagbladhandel/bakkerij Odette in Westmalle. Ook voor zaakvoerder Bart Rombouts (44) blijft de identiteit van de winnaar geheim. “Het enige dat we zeker weten is dat het om een inwoner van Malle gaat.” Opvallend: ook bij hun vorige dagbladhandels in Nijlen en Lille hadden Bart en zijn vrouw Els Van Thielen klanten met grote Lotto-winsten.

Kristin Matthyssen

Veertien maanden na de opening kan Odette al een lottowinnaar verwelkomen. De persoon zelf verkiest anoniem te blijven - hoe zou je zelf zijn? - en trok rechtstreeks aar de hoofdzetel van de Nationale Loterij in Brussel om zijn biljet te laten valideren nadat hij of zij zijn winst had vastgesteld.

Bij de bewuste Lotto-trekking van 17 juli waren er twee spelers met zes juiste cijfers, onder wie dus de Mallenaar.

Ook in Nijlen en Lille

Ook in hun vorige dagbladhandel Papyrus in Nijlen won een klant in 2003 een miljoen met de Lotto. Hij had ook de joker correct ingevuld en bracht het formulier nietsvermoedend binnen.

Nadien hadden Bart en zijn vrouw Els Van Thielen (42) nog De Perswinkel in Lille, waar in 2011 iemand ruim 28.000 euro won en datzelfde jaar een andere klant nog eens 927.443 euro. In 2012 won iemand op kerstavond zelfs 750.000 euro bij De Perswinkel.

Het lijkt wel alsof Els en Bart geluksbrengers zijn. Ofwel komt het door Frank Van Staeyen van de vroegere dagbladhandel Frank-i-Sport, de voorganger van Odette zeg maar, die twee panden verder in het verleden ook wel eens een Lotto-winnaar had, en die nog deeltijds - zoals woensdag - in Odette werkt.

Aanschuiven bij Bart en Els

Of Bart en Els Rombouts al goed ingeburgerd zijn in Westmalle na veertien maanden. Precies wel, want woensdag was het er ’s morgens toch al aanschuiven aan de goed gevulde bakkerstoog met supergrote bokkenpoten en donuts met marshmallows.

“De Mallenaren waren eerst wat afwachtend, maar dat is normaal, dat was in Lille destijds ook. Nu kent iedereen Odette al en weten ze allemaal wat hier te vinden is.”

Zoals: 750.000 euro, mits u een visioen heeft van zes juiste lottocijfers. Of hij er vandaag al veel op aangesproken is? “Nee, eigenlijk nog niet. De raamsticker zal niet groot genoeg zijn?”, lacht Bart.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio