Paul Verbist zoekt een overnemer voor zijn hondenschool Kovah. 

Paul Verbist zoekt een overnemer voor zijn hondenschool Kovah. © Dirk Vertommen

Paul Verbist zoekt overnemer voor hondenschool Kovah: “Levenswerk mag niet verloren gaan”

Sint-Katelijne-Waver -

Paul Verbist, eigenaar van hondenschool Kovah in Sint-Katelijne-Waver, vreest voor het voortbestaan van de vereniging. Hij is op zoek naar een overnemer voor de hondenschool, maar door aanhoudende administratieve problemen kon hij nog niemand vinden.

Stijn Van de Sande

De Katelijnse Opleidingsschool Voor Alle Hondenrassen (Kovah) is al sinds 1986 gevestigd in de Spoorweglei in Sint-Katelijne-Waver. De hondenschool vestigde zich op dat terrein nadat ze eerder noodgedwongen was moeten vertrekken op de vorige locatie op de Heisbroekweg. Eigenaar Paul Verbist (75) is nu op zoek naar een overnemer voor de hondenschool. Sinds de laatste zelfstandige trainster er vorige maand is vertrokken, staat het terrein namelijk leeg.

“Ik wil niet dat mijn levenswerk verloren gaat”, zegt Paul Verbist, die het niet meer ziet zitten om de hondenschool voort uit te baten. Hij wordt naar eigen zeggen al decennialang tegengewerkt door de lokale en bovenlokale politiek en werd jaren geleden ook opgelicht. “Men heeft er alles aan gedaan om Kovah kapot te maken”, zegt hij moedeloos. “Ikzelf kan het niet meer aan. De jaren beginnen te wegen en het heeft me fysiek en mentaal uitgeput. Daarom doe ik nog een keer een oproep naar overnemers.”

“Kovah in leven houden”

De voorbije jaren waren er wel geïnteresseerden, maar die haakten uiteindelijk af. “De kantine op het terrein is door administratieve problemen nooit afgeraakt”, zegt Verbist. “Er staat dus een half afgewerkt gebouw op het terrein. Er waren ook kandidaten die iets totaal anders wilden doen met de grond, maar dat wil ik dan weer niet. Mijn doel is om Kovah in leven te houden. Aan wie zich daarvoor engageert, wil ik alles bij wijze van spreken gratis wegschenken in plaats van het te verkopen.”

Vooral de bestemming van het perceel vormt al sinds jaar en dag voer voor discussie. Momenteel is het gebied specifiek voor de hondenschool ingekleurd als recreatiegrond, maar als nabestemming kreeg het perceel het etiket van bosgrond opgeplakt. Dat houdt in dat de bestemming wijzigt wanneer de activiteiten van de hondenschool stoppen. Daardoor kon ook de kantine nooit afgewerkt worden. “Maar zolang er activiteiten van de hondenschool plaatsvinden, blijft het recreatiegrond”, bevestigt schepen van Omgevingsbeleid Joris De Pauw (N-VA).

kovah@telenet.be
Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio